Инж. Веска Георгиева често бе определяна като “желязната лейди от

...
Инж. Веска Георгиева често бе определяна като “желязната лейди от
Коментари Харесай

Спомен за Веска Георгиева - отиде си една епоха

Инж. Веска Георгиева постоянно бе определяна като “желязната лейди ” от Столичния инспекторат. Тя ни напусна ненадейно на 4 юли 2021 година. Колеги, родственици и другари си взеха последно довиждане с нея в храма " Света София " на 19 юли.
" Ще я помним с това, че когато човек желае да реализира нещо, постоянно намира метод ", написаха сътрудниците й.
Възпитана от баба си в любов и почитание към природата, тя бе отпред на Столичния инспекторат 14 години, приемайки опазването на околната среда като верую, а не като нещо натрапено:

“Има огромно недоумение за работата на контролния орган, тъй като българинът желае налагане на закона, само че без да важи за него. Ако има непоносимост в обществото към нарушителите, тогава работата на инспекторите, без значение какъв брой са, къде са и кои са, ще понижава . Като се вършим, че не виждаме, това безсърдечие, тази толерантност водят до някои грозни гледки, които са всекидневие. ”

“Искам сътрудниците, когато си потегли , да продължат да работят в посоката, в която сме работили над 10 години - поредно, редовно, с убеденост, че не могат всичко да обзет, само че това, което вършат, го вършат добре, ” споделя Веска Георгиева.

Последното й изявление за стратегия " Хоризонт " на БНР беше излъчено на 25 юли 2021 година в рубриката " Горещи сърца ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР