Инж. Петьо Милков: Напълно възможно е българска военна продукция да

...
Инж. Петьо Милков: Напълно възможно е българска военна продукция да
Коментари Харесай

Тодор Воденов: Минимумът за ремонт на един танк е месец – месец и половина

Инж. Петьо Милков: Напълно допустимо е българска военна продукция да бъде в Украйна
" Минимумът за ремонт на един танк е месец – месец и половина ". Това съобщи в изявление за предаването " Неделя 150 " на стратегия " Хоризонт " Тодор Воденов, ръководител на Националния профсъюз " Отбрана ":

" Никога танковете не идват един по един. Има поточни линии, по които се работи. Украинците си имат техни аварийни елементи, не трябва да се заблуждаваме. Необходимо е да се знае, че ние също разполагаме със стратегически запас. Този стратегически запас би могъл да бъде употребен. Ние можем да ремонтираме украинската техника, потвърдили сме качествата си още от времето на Варшавския контракт ".

" На 15 март имахме съвещание в един от нашите фабрики на холдинга, там беше и заместник-министър Петков. Попитахме го директно дали сме оповестени от Русия за вражеска страна, той сподели, че няма публична информация. Ние ахнахме, само че продължихме да работим дружно. След това ни беше казано, че е належащо всичките дейности, свързани с активността на заводите, да минават надали не през разрешението на съветската страна. Колегите, които са от страната на работодателите, споделиха, че ще работят и с украинците и това беше посрещнато с едно отрицание от страна на политическото управление ", разяснява още Тодор Воденов.

Председателят на Националния профсъюз " Отбрана " изясни, че не получават схващане от страна на управителните фрагменти в страната, че българската военна техника би трябвало да бъде ремонтирана и осъвременена:

" Държавата може да провежда запас, с изключение на тези 1000 души, които работят в холдинг " Терем “, могат да се намерят експерти, които имаме разполагаем – да работят в холдинга, да извършат тези действия, да си получат възнагражденията и когато по-късно тази акция завърши, да бъдат освободени след време. През последните няколко години много писма сме написали до управителните фрагменти в страната – на въоръжените сили, на Министерски съвет, до президентството, че холдинг " Терем “ е нужен, че би трябвало да бъде осъвременена техниката, че армията разполага с много остаряла техника, само че не ни беше обърнато никакво внимание. По-миналата година имахме среща с генералитета след " огромно блъскане “ и отново не получихме схващане, че техниката би трябвало да бъде ремонтирана и осъвременена ".

" Необходимо е да има държавна политика в региона на набиране на фрагменти, които да бъдат назначени на работа посредством Министерството на труда и обществената политика, тъй като в Търговище работят малко над 220 души и с цел да могат да се правят напълно навременни поправки е належащо да бъдат назначени хора, да работят поточните линии, да може да се работи на цялостни обороти, както споделяха през времето на комунизма ", добави още Воденов.

" Напълно допустимо е българска военна продукция да бъде в Украйна, само че съгласно мен е напълно непотребен звук да снимаме по какъв начин се товарят самолетите ", сподели пред БНР инж. Петьо Милков, шеф на завода за радари " Черно море " във Варна:

" Все отново това са и конфиденциални покупко-продажби. Не виждам защо толкоз се шуми ".

" Не бива да разделяме предприятията на частни и държавни. Това са български предприятия, които работят в България съгласно нашите закони, тук заплащат налози, тъй че за мен разлика няма ", разяснява още шефът на завода за радари " Черно море " във Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР