Инициативен комитет „Да спасим Община Септември“ пусна нов сигнал до

...
Инициативен комитет „Да спасим Община Септември“ пусна нов сигнал до
Коментари Харесай

Осъденият кмет на Септември пусна нова скандална поръчка, оплакват се граждани

Инициативен комитет „ Да спасим Община Септември “ пусна нов сигнал до прокуратурата. Членовете на комитета настояват, че наказаният за укриване на налози в изключително огромни размери кмет на Община Септември Марин Рачев е пуснал скандална поръчка за създаване на сондажен бунар за рандеман на минерална вода. Обществената поръчка на стойност 200 000 лева е стартирана без да има издадено позволение от Басейнова дирекция, каквото е условието по закон, а още по-скандалното е че има три отхвърли за издаване на нужния документ.

Според тях условията в публичната поръчка не стопират с това. В оповестената процедура няма заложено условие за опит и ценз на изпълнителя, а оборудването е комплицирано. Освен законовите нарушавания има действителна заплаха при нерегламентирано сондиране да бъде пресушено съществуващото находище на минерална вода, обещано за ръководство на Общината.

Септември получи правото да ръководи минералното находище в с. Варвара от Министерство на околната среда и водите макар митинги на жителите на Община Септември. Преди две години инициативният комитет алармира, че има съществени опасения, че минералната вода се отдава на концесия въз основата на повърхностен и неакуратен отчет за ресурсите на находището, направен от частна компания.

Марин Рачев бе задържан доскоро повече от година при първата интервенция на Специализираната прокуратура против корупцията. Задържането му бе в резултат на изпратено от Софийска градска прокуратура разпореждане през декември 2017 година към Специализирания углавен съд. То включваше 14 тома и 5283 страници доказателствен материал с осъществени нарушавания от кмета на Община Септември.

В края на май Окръжният съд в Пазарджик запорира имущество и сметки на свързани лица и компании с кмета Марин Рачев, поради иск на КПКОНПИ за над 9 млн. лева Отделно Специализираната прокуратура му повдигна обвинявания за умишлена занемареност и закононарушения по работа за над 200 000 лева

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР