Инициативата за създаване на паралелки за професионално обучение в СУ

...
Инициативата за създаване на паралелки за професионално обучение в СУ
Коментари Харесай

Проект за професионално обучение с награда за сътрудничество между местната власт и бизнеса


Инициативата за основаване на паралелки за професионално образование в СУ „ Васил Левски “, град Девня, получи следващо отличие, този път на обичайните годишни награди на Националното съдружие на общините в България, в категория „ Партньор на общините ”.

 

Кметът на Девня Свилен Шитов персонално получа наградата, от името на всички сътрудници в плана: Община Девня, СУ „ Васил Левски “, „ Агрополихим ” АД, „ Девня Цимент ” АД и „ Солвей Соди ” АД. Наградата бе връчена за обезпечаването на ремонтните действия и оборудването на профилирани кабинети, закупуването на учебници и образователни пособия, обезпечаването на безвъзмезден обяд и стипендии за добър триумф на учениците от професионалните паралелки, както и за даването на индустриална процедура в индустриалните предприятия. Основната цел на партньорството е профилирано образование с практическа устременост и опция за професионална реализация в района. Проектът е в ход от 2017 година и все още поддържа 5 професионални паралелки в две механически посоки – „ Автоматизация на непрекъснати производства “ и „ Електрообзавеждане на производството “.

 

„ Изключително съм задоволен, че нашето съдействие с бизнеса беше несъмнено като ослепителен образец за партньорство, което влага в бъдещето на младежите от община Девня. “, разяснява премията Свилен Шитов.

 



 

* обява

 

 

 

 
--> --> --> -->

Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР