Инициативата за премахване на посредниците при продажбата на дърва не

...
Инициативата за премахване на посредниците при продажбата на дърва не
Коментари Харесай

Иван Иванов: Нужни са промени в Закона за горите, за да могат ДГС да продават дървесина с предимство на населението

Инициативата за унищожаване на медиаторите при продажбата на дърва не е изгубила своята новост. Това сподели за обедното предаване " Добър ден, България “ на Радио " Фокус "   Иван Иванов – народен представител от " Българска социалистическа партия за България “ и някогашен министър на земеделието. " Това е ангажимент на държавните горски стопанства, само че те не го вършат, тъй като не се реализира задоволителен надзор. Добивът на дървесина върви с цялостна пара, за жалост количествата, които са декларирани, не се извършват. Бяхме създали една сериозна организация, не бяха задоволени семействата също предходната година и успяхме за 2 седмици да попълним този дефицит, тъй че това не е невероятно. По някаква причина ДГС не дават дървесината на локалното население, а я дават на компании, които по-късно я продават на по-скъпа цена “.

Нужни са промени в съответната наредбата и в Закона на горите, където Държавните горски стопанства /ДГС / да дават с преимущество дървесина на локалното население, а по-късно на всички останали. " Служебният министър е прав, че поръчките са се утроили. Държавата може да реагира и ние по тази причина започнахме построяването на държавни хранилища, само че това след 1 август спря и страната не се занимава в този момент с този проблем “.

Възможно е да има и далавера с цените на дървата, счита Иванов. " Предвид това, че се продава от частни компании на тройна цена, а цените на ДГС не са се трансформирали. В същото време в частни хранилища се продава над 200 лева, това значи че има някакъв дисбаланс, който би трябвало да бъде урегулиран. Допускам, че дървесината отива за експорт и за всевъзможни други действия. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР