Инициативата за легализиране на марихуаната в Охайо се класира за гласуване през ноември

...
Въпросът за легализирането на марихуаната за развлечение ще бъде включен
Коментари Харесай

Въпросът за легализирането на марихуаната за развлечение ще бъде включен в гласуването на общите избори в Охайо през ноември, след като инициативата събра достатъчно подписи, съобщи в сряда кабинетът на държавния секретар на Охайо.

С мярката за гласуване Охайо се присъединява към няколко щата, които се заеха с въпроса през последните години. Двадесет и три щата и Вашингтон, окръг Колумбия, легализираха употребата на марихуана за развлечение.

Ако бъде приета, предложената мярка в Охайо – настоявана от Коалицията за регулиране на марихуаната като алкохола – ще позволи употребата на марихуана за развлечение от жители на 21 и повече години. Понастоящем медицинската употреба е законна в щата.

„Ние сме благодарни на хилядите жители на Охайо, които ни помогнаха да стигнем до този момент и сме развълнувани да представим нашето предложение за регулиране на марихуаната като алкохола пред избирателите в Охайо през предстоящия ден на изборите“, каза Том Харен, говорител на коалицията, в публикация във Facebook сряда.

Коалицията за първи път подаде петицията в началото на миналия месец, но не събра близо 700 подписа. Въпреки това, по време на 10-дневно удължаване, издадено от кабинета на държавния секретар, групата събра над 4000 подписа, надхвърляйки прага за включване в бюлетината на общите избори на 7 ноември.

Ако бъде приета, мярката ще преразгледа съществуващия кодекс за употреба на марихуана в държавата, за да позволи на възрастните да притежават до 2,5 унции от повечето форми на марихуана и ще установи 10% данък върху продажбите върху нейната покупка.

Предложението също има за цел да създаде отдел в Министерството на търговията на щата, който да наблюдава лицензирането на съоръжения за марихуана и да насочи Министерството на развитието да проучи дали предишните закони за марихуаната са засегнали непропорционално определени общности.

Докато употребата на марихуана остава незаконна на федерално ниво, през последните години няколко щата наложиха законодателство и мерки за гласуване, за да регулират употребата й за развлечение.

Миналата година легализирането на марихуаната беше на гласуване в пет щата – Арканзас, Мериленд, Мисури, Северна Дакота и Южна Дакота – но мерките бяха одобрени само в Мериленд и Мисури. По-рано тази година законодателният орган на Минесота прие законопроект за легализиране на развлекателната употреба, докато гласоподавателите в Оклахома отхвърлиха подобна мярка.

Гласуването на общите избори в Охайо също ще включва отделна мярка за закрепване на правата на абортите в конституцията на щата – инициатива, улеснена, след като гласоподавателите отхвърлиха предложение, известно като Въпрос 1 миналата седмица, което щеше да повиши прага за приемане на конституционни изменения от обикновено мнозинство на 60% гласове.

Шона Мизел и Ерик Браднър от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР