Инициативата Семейни обиколки в София е не просто едно шляене

...
Инициативата Семейни обиколки в София е не просто едно шляене
Коментари Харесай

Семейни обиколки в София разказват интересни истории на децата

Инициативата " Семейни обиколки в София " е не просто едно " шляене " из столичните улици, а просветителна обиколка на столицата, в която научвате доста забавни истории за нашия античен, само че и " млад " град, предава БНР.
Разходките са съобразени по този начин, че да бъдат еднообразно потребни и забавни както на децата, по този начин и на родителите им. Организират се регулярно и всеки искащ може да се причисли към тях с цел да научи нови обстоятелства от историята на столицата ни.
Един от уредниците на разходките е преподавателят от Френската езикова гимназия и екскурзовод Диана Фиданова.
По думите ѝ има разходки за задгранични туристи, на разнообразни непознати езици, само че на български и тъкмо за подобен сегмент от столичното общество не са правени. Идеята ѝ хрумва при визити на други столици в Европа.
Към концепцията се причислява ученик на ФЕГ, където се учи и екскурзоводство.
Първият им опит е на 3 март. След големия интерес, провеждат още две обиколки.
Всяка от тях е по към 2 часа, с цел да не стане досадно за децата. Началното точка е храм-паметник „ Александър Невски “, включва множеството туристически забележителности и приключва до Музея на София.
Организаторите са уверени, че обиколките са потребни и забавни освен за децата. Порасналите поданици на столицата също могат да научат къде е центърът на София, да вземем за пример, както и други обстоятелства от историята и кътчета на града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР