Инициативата, оповестена от Ангела Меркел и Еманюел Макрон, е белег

...
Инициативата, оповестена от Ангела Меркел и Еманюел Макрон, е белег
Коментари Харесай

Коронавирус: кой колко ще получи от 500-те милиарда на ЕС?

Инициативата, оповестена от Ангела Меркел и Еманюел Макрон, е белег на огромна европейска взаимност. Идеята е Европейски Съюз да вземе заем от 500 милиарда евро на свободния финансов пазар, с цел да ги разпредели сред тези страни, които са стопански най-тежко наранени от рецесията с ковид. Когато в Европейски Съюз става дума за пари, постоянно се развихрят сурови борби за разпределението им. Точно това се случва и в този момент, разяснява " Ди Велт ".

Кой по какъв брой ще получи? Това зависи от критериите, по които ще се разпределят парите, показва изданието. Цитиран е разбор на Центъра за европейски стопански проучвания (ZEW) в Манхайм, който демонстрира какъв брой друго ще е разпределението на парите според от другите критерии. Ако те да вземем за пример се разпределят единствено според от това какъв брой дълбока е рецесията в обособените страни на Европейски Съюз, най-голямата част от парите (107,3 милиарда) биха отпътували за Германия. Това не е учудващо, тъй като немската стопанска система е и най-голямата в Европа.
Така Източна Европа би изгубила
Още по-красноречив индикатор за това кои страни ще получат изключително доста пари е съотношението им по отношение на Брутният вътрешен продукт за 2019 година, отбелязва " Ди Велт " и добавя: " При този метод на изчисление най-облагодетелствани ще са страните от Южна Европа. " В този случай, съгласно изданието, позитивният резултат би бил максимален за Гърция - страна, която добре съумя да се оправи с пандемията, само че чийто главен източник на доходи, туризмът, бе доста мощно обиден от рецесията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР