Инициативата Гората.бг ще подари 15 000 плодни, медоносни и горски

...
Инициативата Гората.бг ще подари 15 000 плодни, медоносни и горски
Коментари Харесай

Подаряват 15 000 дръвчета на варненци

Инициативата Гората.бг ще подари 15 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Варна и района, като ги раздаде непосредствено на всеки искащ. Това ще се случи в неделя, 19 март, от 9:30 ч. на паркинга на магазин " Метро ".

Ще бъдат подарявани плодни типове - дюли, кайсия (зарзала), орехи, череши (махалебка, дива), както медоносни явен, явор, липа, дъб цер, туи, красиви и ароматни текоми, люляци, златен дъжд, акация и други Повечето фиданки са с дължина 40-140 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра.

Всеки ще може да получи колкото желае дръвчета - 10, 20 или колкото можете да засади. Заедно с дръвчетата ще бъде дадена подробна информация за типовете, дружно с указания за предпазване, засаждане и грижа, прецизират уредниците. Те приканват жителите да си носят употребявани, само че здрави найлонови пликове/малки чували.

Общо 40 000 плодни, медоносни и големи паркови дръвчета ще бъдат дарени през уикенда в Североизточна България. В Шумен през днешния ден следобяд бяха раздадени 12 500, а още толкоз следва да бъдат дарени в Добрич в неделния следобяд.

Целта на Гората.бг сега е засаждане на 3 милиона дървета в България. От началото на огромната самодейност през 2013 година досега са дарени и засадени над 2.3 милиона.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР