Инициативата е с цел туроператорите и туристите от едната държава

...
Инициативата е с цел туроператорите и туристите от едната държава
Коментари Харесай

Синхронизираме с Русия туристическите събития

Инициативата е за туроператорите и туристите от едната страна да са наясно с плануваните туристически събития на другата и за тях да се насочат туристи.

Около тази концепция се сплотиха зам.-министърът на туризма Милко Теофилов и Олга Ярилова - шеф на департамента по туризъм и районна политика в Министерството на културата на Русия, заяви пресцентърът на Министерството на туризма.

Ние на драго сърце даже ще разместим нашия календар, тъй че той да съответствува с българския, съобщи Олга Ярилова. За да може всички от туристическия бизнес в Русия да са осведомени за опциите на туризма в България, ще употребяваме туристическите си осведомителни центрове, уточни още тя. И разясни, че може да бъде основано приложение, отдадено особено на България.

Руската федерация има стратегия за продан на студенти и практики и това е един от методите за справяне с дефицита на фрагменти през дейния летен сезон в България, съобщи Ярилова.

По думите й за студентите е неповторима опция да практикуват в български курорти, а бизнесът в България ще получи подготвени фрагменти с съветски език. Може да създадем предложение за продан на фрагменти на България, споделил Ярилова. И добави, че има съветски университети, които на драго сърце ще изпратят своите най-хубави ученици в страната.

За по-добро съдействие и повишение на туристопотока сред България и Руската федерация се обмислят тематични срещи с туристическия бизнес, както и диалози по райони, с цел да се основат доста необятни връзки.

По-късно при презентациите на съветските и българските райони Теофилов и Ярилова разискаха и опцията български деца да бъдат включени в програмата на Руската федерация "Опознай Русия ", по която детски групи от Австрия, Сърбия, Словения и Гърция пътуват из Русия.

Олга Ярилова показа, че откакто е видяла хубостта на България и прелестното море, първото, което ще направи, като се върне вкъщи, е да предложи България на децата и околните си.

На конгрес край Варна са били показани поклоннически и културно-исторически направления на Русия и на България с присъединяване на представители на Българската православна черква. Религиозният туризъм е метод ползата на руснаците към българското море и ски да се разшири с турове през цялата година, е било едно от посланията на форума.

На срещата в "Св. Константин и Елена " е подписано Споразумение сред Българската асоциация на туристическите организации и Съюза на туриндустрията на Русия, както и Споразумение за съдействие сред Държавното самостоятелно институция на Тюменска област и Бургаската районна туристическа асоциация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР