Инициативата Бетономорие подаде сигнал до областния управител на Бургас заради

...
Инициативата Бетономорие подаде сигнал до областния управител на Бургас заради
Коментари Харесай

Бетономорие поиска наредбата за къмпингуването на Царево да се от самото начало

Инициативата " Бетономорие " подаде сигнал до регионалния шеф на Бургас поради новоприетата от Царево разпоредба за къмпингуването.
Причината за сигнала е, че съгласно " Бетономорие " Царево приема наредбата като нова, а всъщност тя е предходната разпоредба по същия въпрос, като съдът я анулира. Освен това, природозащитниците са безапелационни, че новата разпоредба е призната със същия недостатък, с който и остарялата - без публично разискване. Припомняме, че от " Бетономорие " приказваха с Actualno.com, че техен представител не е бил позволен на съвещанието на общинския съвет в Царево, на което беше призната наредбата.
Отделно от неспазените процедурни правила, в наредбата има незаконосъобразни текстове, които опонират на Конституцията, ЗАН и Законът за ограничение на административното контролиране и административния надзор върху стопанската активност /ЗОАРАКСД/, споделят от " Бетономорие ".
" Бетономорие " акцентират, че къмпинг-културата съставлява все по-голям % от модерния туризъм и мултимилионна промишленост и че за нея е нужна експертиза и разбор, а не забрани и гонения. Именно вследствие на досегашните политики в туризма, българските и непознати туристи избират да прекарат часове на граничните пунктове с цел да стигнат до Гърция, само че не и да посетят родното Черноморие. Инициативата желае от регионалния шеф да върне за ново разглеждане въпросната разпоредба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР