Инициативата беше обявена преди месец като част от усилията на

...
Инициативата беше обявена преди месец като част от усилията на
Коментари Харесай

Достъпно за всеки: Министерството на икономиката отчете намален...

Инициативата беше оповестена преди месец като част от напъните на държавното управление да се оправи с високите цени при някои от главните храни.

 

Само за първия месец от началото на акцията се следи понижение в цените на част от главните хранителни артикули най-малко с 10 %, а при някои артикули то доближава до 40 на 100. Това демонстрират резултатите от сравнението, направено от специалисти на Министерството на стопанската система и промишлеността, които всекидневно наблюдават и проучват цените на продуктите от самодейността. 

 

40% по-евтино през последната седмица се продават олиото, оризът и портокалите. При сиренето и кашкавала, включени в акцията, понижението стига до 22 %. Сред продуктите на най-хубава цена са и яйцата, бобът, пилешкото месо и киселото мляко.

 

Инициативата " Достъпно за вас " стартира преди месец, а задачата ѝ е да бъдат реализирани най-хубави цени на питателните артикули от първа нужда. В потребителската кошница са включени 50 продукта. От тях минимум 16 артикули би трябвало да участват в един магазин.

 

За първия месец към този момент са включени 13 колегата, измежду които има и районни вериги в областите Варна, Бургас, Шумен, Търговище, Сливен, Плевен, Пазарджик. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР