Инфраструктура, образование, инвестиции - икономическите среди се надяват на спешни

...
Инфраструктура, образование, инвестиции - икономическите среди се надяват на спешни
Коментари Харесай

Путин ще бърза с правителство, икономическите играчи очакват реформи

Инфраструктура, обучение, вложения - икономическите среди се надяват на незабавни промени, които да бъдат осъществени от новото държавно управление на президента Владимир Путин, който към този момент съобщи амбициозни цели за стопански напредък през четвъртия си президентски мандат, без да афишира съответни ограничения, отбелязва Франс прес.

Отношенията на Русия със Запада са извънредно обтегнати и американските наказания пречат на съветската стопанска система повече от по всяко време. Новото държавно управление би трябвало да даде нов подтик на растежа, с цел да извърши задачите, набелязани в речта на Путин пред Народното събрание при започване на март. Тогава Путин си сложи като цел да раздели на две за 6 години растежа на " неприемливата " беднотия, инвестирайки по-специално в инфраструктурата, жилищата и опазването на здравето. Той даде обещание и напредък от 4 % при прогнози, говорещи за 1-2 % напредък на стопанската система макар нейното стабилизиране след рецесията от 2015-2016 година Но Путин не сподели какви средства ще приложи, с цел да реализира тези цели и да позволи проблемите, на първо място от систематичен темперамент, които забавят растежа.

Икономическите среди се надяват, че съответни промени и проекти за развиване с действителни стадии в тях ще бъдат оповестени след утрешното встъпване в четвърти мандат на Путин.

През последните четири години държавното управление на Путин насочи най-вече политиката си върху бюджетната и валутната строга дисциплинираност, с цел да избегне неконтролируеми покачвания на недостига или на дълга в Русия, която към момента е травмирана от финансовата рецесия от 1998 година
Сега както наподобява има нужните условия за начало на промени. Икономическите играчи желаят ограничения, целящи разрешаването на казуса със слабостта на трудовия пазар и неподходящата демографска динамичност. Те желаят и промени в региона на образованието и опазването на здравето. Подкрепа за вложителите също ще е добре пристигнала, както и финансиране за съветските райони. Благодарение на преодоляване на инфлацията тези цели биха могли да са по-постижими спрямо предишното.

След като встъпи в служба, Путин бързо ще назначи държавно управление, в което някогашният финансов министър Алексей Кудрин, който е почитан от бизнес средите и в който от време на време Путин се вслушва, може да има роля, най-малкото на консултант, считат наблюдаващи. Кудрин, който е на 57 години, сподели към този момент, че е подготвен да помогне, при изискване че не става дума за половинчати ограничения. Той бе непосредствен до Путин през последната му предизборна акция и не се опасява от ограничения, които не се харесват. Кудрин приказва за понижаване с 30 % за 6 години на броя на съветските служители и за увеличение на възрастта за излизане в пенсия на 63 години. Сега тя е 55 години за дамите и 60 години за мъжете и е най-ниската в света. Наследена е от годините на Съюз на съветските социалистически републики. Но поради демографския спад пенсионната система е възходяща тежест за федералния бюджет макар ниските пенсии.

Кудрин приканва и за откриването на софтуерни класове още в детството, с цел да се основат по този метод два милиона спомагателни фрагменти, които да цифровизират стопанската система. За задачата би трябвало да се промени системата на междинното и висшето обучение, споделят анализаторите и допълват, че Русия няма толкоз потребност от юристи, колкото от специалисти в технологиите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР