Информацията, че прокурори са оказвали натиск върху върху главния секретар

...
Информацията, че прокурори са оказвали натиск върху върху главния секретар
Коментари Харесай

Прокуратурата извършва престъпление с натиска върху Живко Коцев, смята Лена Бориславова

Информацията, че прокурори са оказвали напън върху върху основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев да подаде оставка е скандална. Думите са на Лена Бориславова от „ ПП-ДБ “.

По bTV тя разяснява, че службите, които са останали нереформирани, в този момент са били задействани против хора, който се пробват да прокарат измененията в правосъдната система и службите.

„ На мен ми наподобява като че ли нежеланието за промени е на живот или гибел, “ сподели Бориславова и напомни, че точно когато законът за правосъдната власт е пуснат за публично разискване се е стигнало и до предварителни избори.

„ Имаме остарялото КПКОНПИ, което се опитваме да реформираме, имаме остарялата ДАНС, която се отхвърля да реформираме с цената на нови избори, прокуратурата не е реформирана. Точно, когато законът за правосъдната власт беше пуснат за публично разискване, се стигна до побутване на сглобката, с цел да няма действителна имплементация на тези закони и доста комфортно тъкмо в този миг, тъкмо тези служби, чиято промяна се стремяхме да реализираме, биват задействани против лица от тима, който се пробва да прокара тези промени, “ аргументира се Бориславова.

„ Коцев е от 33 години в системата на Министерство на вътрешните работи, той е наясно какво може да му се случи, в случай че дълбоката страна е против него, " по този начин тя отговори и на въпроса за какво Коцев е подал оставка, вместо да алармира за оказвания напън, както след това направи.

Според Бориславова за фотосите, на които е документирана среща сред Стефан Димитров и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, би трябвало да се потърси пояснение, само че по каналния ред, а не от „ дълбоката страна “.

„ Не е обикновено в една европейска страна да се оказва напън от страна на прокуратурата. Прокуратурата прави закононарушение по този метод, “ разяснява Бориславова и добави, че в случай че прокурорите имат данни за закононарушение – издават акт, притеглят го като обвинен, само че „ не го изнудват, не му оказват напън, не му подпъхват подготвен документ – подай си оставката, тъй като другояче неприятно ти се написа, “ сподели Бориславова.

, че на 3 и 4 април и.д. основен прокурор Борислав Сарафов е имал две срещи с Коцев - една преди да разгласи напускането си и една директно по-късно.

" За какво са били диалозите не е известно, само че събитието, че мистериозното подаване на заявление за овакантяване е " обградено " от другарство с и.ф. основен прокурор наподобява като тип " причина " точно към сходно деяние ", написа медията.

Това съмнение стана още по-актуално, откакто

Бориславова напомни, че „ ПП-ДБ “ не одобряват оферти състав на длъжностен кабинет, защото още в края на предходната година са смъкнаха доверието си от вътрешния министър Калин Стоянов.

„ В този си състав кабинетът е провокация към нас и към всички, които желаят работеща правосъдна система, “ сподели Бориславова.

По думите ѝ, " до момента в който от името на ГЕРБ на тази маса сяда Пеевски, ние не можем да преговаряме с тях “.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР