Информация за това, че сенатът на САЩ е подписал проект

...
Информация за това, че сенатът на САЩ е подписал проект
Коментари Харесай

Порошенко: Сенатът на САЩ одобри да ни дадат половин милиард и смъртоносно оръжие

Информация за това, че сенатът на Съединени американски щати е подписал план за боен бюджет за бъдещата година, който планува отпущането на смъртоносно оръжие с защитителен темперамент и 500 милиона $ за потребностите на Украйна, се появи на страницата на украинския президент Петро Порошенко в профила му във Facebook, оповестяват международни медии. „ Проектозаконът позволява даването на нашата страна на смъртоносно въоръжение с защитителен темперамент. В него също са включени положения, позволяващи потреблението на средства от бюджета за защита на Съединени американски щати за потребностите за рехабилитация в медицинските институции на Съединени американски щати на ранени украински военни, а също и за подсилването на качествата на въздушните и военноморските сили на нашата страна. За първи път на законодателно равнище се предлага даване на Украйна на такива отбранителни средства: радиолокационни средства за Противовъздушна отбрана и наблюдаване на надводната ситуация; военноморски противоминни средства; кораби за крайбрежни дейности и брегова защита “, написа Порошенко.

Говорейки по-рано в американската военна академия West Point Порошенко съобщи, че „ Съединени американски щати не престават да са международен водач в даването на практическа помощ на Украйна “.

Порошенко също заяви, че разноските на военния бюджет на Украйна към този момент са надвишили 6% от Брутният вътрешен продукт: „ цифра, която е доста повече от наложителните за страните-членки на НАТО “.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР