Информационните системи на Български пощи са били обект на кибератака

...
Информационните системи на Български пощи са били обект на кибератака
Коментари Харесай

Хакери атакували пощите, пенсиите и помощите се изплащат

Информационните системи на " Български пощи " са били обект на хакерска атака в събота, 16 април 2022 година Кибератаката е открита бързо и неотложно са взети ограничения, като е обезпечен и запас на държавната облачна инфраструктура за прекачване на системите на " Български пощи ", оповестиха от държавната компания. Екипите на способените институции работят по разбора на злонамерените дейности и оценка на засегнатите системи.
Оттам твърдят, че няма да има спиране в изплащането на пенсии, обществени помощи и еднократните Великденски добавки в пощенските станции в цялата страна. Ще се доставят и вътрешни колета без натрапен платеж. В резултат на хакерската атака обаче са вероятни усложнения в потреблението на част от услугите на " Български пощи ", оповестяват от пощите, без да се прецизира кои тъкмо услуги са наранени.
В събота стана известно, че " Български пощи " са прекратили проемането на колета. Тогава от компанията обявиха, че повода са механически проблеми и не могат да се ангажират със период, в който казусът да бъде прекратен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР