Информационни дни за българската общност на остров Крит по въпроси,

...
Информационни дни за българската общност на остров Крит по въпроси,
Коментари Харесай

Българите на Крит ще бъдат запознати с осигурителните им права

Информационни дни за българската общественост на остров Крит по въпроси, свързани със общественото обезпечаване и правата на сънародниците ни в чужбина, ще се проведат на 19, 20 и 21 април.


Кампанията в Ираклио се провежда от Службата по трудови и обществени въпроси на Министерството на труда и обществената политика към Посолството на България в Атина със съдействието на консулската работа в гръцката столица.

В рамките на осведомителните дни, ръководителят на службата по трудови и обществени въпроси и специалисти от Националния застрахователен институт ще съветват българската общественост по процедури и на практика въпроси, свързани с пенсионирането по изискванията на европейските регламенти за съгласуваност на системите за обществена сигурност. Консултациите ще бъдат ориентирани главно към процедурите за пенсиониране при насъбран застрахователен стаж допълнително от една държава-членка на Европейския съюз, както и към потреблението на застрахователен стаж при безработица, болест и майчинство. Полезна за жителите ще бъде и практическата информация за изплащането на пенсии от страна на гръцката осигурителна институция и отбраната на трудовите права на работещите в Гърция. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР