Информационната служба на китайското правителство заяви, че ще публикува в

...
Информационната служба на китайското правителство заяви, че ще публикува в
Коментари Харесай

Китай с бяла книга за търговските преговори със САЩ

Информационната работа на китайското държавно управление съобщи, че ще разгласява в неделя бяла книга за комерсиалните договаряния сред Китай и Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, цитирайки организация Синхуа.

Документът е озаглавен " Позицията на Китай за китайско-американските стопански и търговски съвещания " и неговото оповестяване идва в деня, в който Пекин вкара вносни мита за над 5000 търговски артикули от Съединени американски щати на стойност 60 милиарда $.

Мярката, влезнала в действие на 1 юни, беше подхваната в отговор на решението на американското държавно управление да увеличи от 10 май митата за китайски артикули на стойност 200 милиарда $.

По-рано Китай и Съединени американски щати няколко месеца водиха договаряния за споразумяване на комерсиалния им спор. Последният кръг от консултациите беше през май във Вашингтон, само че от този момент те са в застой.

В същото време Вашингтон прикани Китай да престане да " подкопава суверенитета " на съседите си и предизвестиха, че ще влагат доста средства в идните пет години, с цел да запазят военното си предимство в района, съобщи Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР