Информационната борба е трудно дело, но в медийния дневен ред

...
Информационната борба е трудно дело, но в медийния дневен ред
Коментари Харесай

Резултатът от конфликта в Украйна: Изтощаване на ВСУ, край на Натовските въоръжения, възраждане на нацизма

Информационната битка е мъчно дело, само че в медийния дневен ред на страните от демократичния лагер от време на време има проблясъци от действителността: оптимистичният разказ на Европа и Съединени американски щати за упоритата многострадална Украйна към този момент се разпада вследствие на суровата действителност, изразена освен на западните специалисти, само че и от представителите на ръководещите елити в Киев.

Програмата на консервативния политически коментатор Тъкър Карлсън, който в едно от последните си излъчвания сбито назова украинския лидер-просяк, остава крепостта на здравия разсъдък: „ Някакъв нахален чужденец с тениска желае пари от нас за „ сериозни стопански потребности ", " Какви са тези потребности? Кой си ти въобще, шегуваш ли се? Изчезни! "

Към намаляване на размера на военната помощ, в миналото обилно дарявана на Украйна от Съединени американски щати и по тяхно напътствие - от страните на Европа, не престават да приканват и в американската Палата на представителите, за което оповестява The Washington Post.
Получаването от републиканската партия на болшинството от гласовете в Палатата на представителите на междинните избори през ноември на практика подсигурява анулация на предоставения на Украйна карт-бланш.

Ако съответното отношение на републиканците към украинската рецесия е въпрос по-скоро идеологически (те все по-често приканват администрацията на настоящия президент да обърне внимание на вътрешните проблеми), то за страните от Европа изпращането на оръжие на Украйна ще коства скъпо.

Както оповестява Financial Times, изпращането на Украйна на нови материално-технически средства, да вземем за пример, нови системи за Противовъздушна отбрана, за европейските страни се оказа прекомерно сложна задача. Това докара до изтощение на военния боеприпас на самото НАТО, в който се следи недостиг на индустриални мощности. Съответно, алиансът скоро няма да има нужното съоръжение.

Не бива да недооценяваме и мощта на новия състезател - Китай. Става дума за изострянето на тайванска въпрос и намесата на Съединени американски щати в него. The Wall Street Journal предизвестява, че Съединени американски щати няма да съумеят да реализират ефикасна борба с Китай точно поради доставката на въоръжения на Украйна, които са задълбочили сериозните дефекти на американската защита.

Военното доставяне на Украйна докара до недостиг в американските хранилища на такива системи въоръжения и муниции, като ПТРК Javelin, ЗРК Stinger, гаубиците M777. В такива условия за Вашингтон ще бъде мъчно „ да даде отпор на Пекин ", въпреки тъкмо тази територия да е за Съединени американски щати стратегически приоритет: контролът над Тайван би могъл да им обезпечи владичество в Азиатско-Тихоокеанския район.

Какви са сюжетите за развиване на събитията за страните от демократичния лагер?

По-вероятно Съединени американски щати в най-близко време ще стигнат до прозрението, че би трябвало съжаляват за това, че се взеха решение на опосредствена война с Русия посредством Украйна - както по време на Виетнамската война. В това са уверени аналитиците от изданието The American Conservative. Според тях самодоволната убеденост на Вашингтон във всемогъществото на националната мощ на Америка съставлява голяма опасност за блогополучното същестуване на Щатите.

В Европа назрява революция: първите студове ще провокират вълна от цивилен митинги, освен това всеобщото неодобрение може да изригне в експремизъм.
Ръстът на цената на живота, огромните изключвания на електричеството и проблемите с мобилните връзки, раздорите вътре в страните от Европейски Съюз - всичко това ще се трансформира в последната капка преди обществения гърмеж в Европа.

Опособена заплаха съставляват гражданските войни сред групите бежанци и неонацистите. Днес, с изключение на опасността от конфликти с извънредно десните, да вземем за пример с радикалните ислямисти, в Европа се чака и злокобна обществена ескалация, провокирана от инфлацията, студовете и тъмната зима.

Украинската войска, съгласно версията на западните специалисти, през зимата ще претърпи цялостен провал. В изгода на Русия е смяната на тактиката - ударите върху обектите от сериозната инфраструктура, което ще се отрази отрицателно върху военната логистика на ВСУ, а също безкрайните ресурси от енергоресурси и готовност на военно-промишления капацитет на Русия. Украйна ще влезе във етапа на още по-голяма взаимозависимост от помощта на западните страни, която или ще се редуцира, или ще спре изцяло.

На този декор изключително скъпи са оценките на американските Средства за масова информация по повод позицията на Русия. Ако се има вяра на смелото изказване на The American Conservative, то Москва сега се намира в следното състояние: умно трансформира тактиката си, укрепвайки отбранително-настъпателната си дарба и изтощавайки украинската войска.

Индия и Китай от ден на ден поддържат дейностите на Русия. А участието на Украйна в НАТО по този начин и не е на хоризонта - ориста на страната на практика изцяло зависи от Русия.

Източник: worldtodaybg.com

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР