Инфодемия в условия на пандемия“ е темата на осмото издание

...
Инфодемия в условия на пандемия“ е темата на осмото издание
Коментари Харесай

Журналисти „въоръжават“ ученици срещу фалшивите новини

„ Инфодемия в условия на пандемия “ е тематиката на осмото издание на самодейността „ Журналисти в учебно заведение “ на фондация „ Работилница за цивилен начинания ” (ФРГИ). Целта е възпитаници да бъдат осведомени със силата на деизнформацията в обществените мрежи и опциите за противопоставяне, а срещите ще се организират онлайн сред 15 април и 30 юни .

ФРГИ организира състезанието за премията „ Валя Крушкина “. Организаторите открили, че призьорите - известни експерти в медиите, имат капацитета да бъдат потребни и в тази тенденция във времето на осведомителни потоци и подправени вести, описа пред Радио София Илиана Николова, изпълнителен шеф ФРГИ.

С първите срещи по самодейността „ Журналисти в учебно заведение “ в действителност се схванало до каква степен младежите имат интерес към публицистиката . След София планът и участниците посещават и учебни заведения в други градове и даже села в страната. До този миг са обхванати 33 000 възпитаници от 5-и до 12-и клас.

„ Винаги има интерес. Учениците се включват с интерес и възторг, постоянно се приготвят авансово. Задават хубави въпроси “, означи Николова. И акцентира, че тази година има нещо ново – един от учениците във всеки клас ще може да стане дипломат на битката с инфодемията. Той в допълнение ще бъде подготвен и ще може да провежда своя акция в обществените мрежи.

Повече ще научите от диалога на Гергана Пейкова с Илиана Николова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР