„Инфлацията засяга най-уязвимите групи и в България в момента. Задължително

...
„Инфлацията засяга най-уязвимите групи и в България в момента. Задължително
Коментари Харесай

Шулева: Да се преразгледат критериите за социално подпомагане заради инфлацията


„ Инфлацията визира най-уязвимите групи и в България сега. Задължително би трябвало да бъдат преразгледани критериите, по които избрана група хора подлежат на обществено подкрепяне. Тези критерии би трябвало да бъдат преразгледани и обновени в сходство с инфлацията сега, която е в България, тъй като критериите за подкрепяне са от предходната година и са извънредно остарели и по този метод една огромна група от хора от попадат отвън това подкрепяне и това е главен проблем “.

Това предложи някогашният обществен Лидия Шулева като мярка за подкрепяне на засегнатите от инфлацията в „ Тази неделя “.

Според нея също по този начин е извънредно значимо подпомагането на енергийно бедните, което с идното излизане на битовите консуматори на свободния пазар става „ въпрос №1 “.

Тоест „ Ние би трябвало да имаме диференцирано подкрепяне на уязвимите групи, а не разпределяне на пари на калпак. На каквото в последно време бяхме очевидци “, безапелационна е Шулева.

Бившият обществен министър не мисли, че ще има резултат от понижаване на Данък добавена стойност върху хляба и даде за образец ресторантьорите, при които диференцираната ставка не е донесла понижаване на цените.

„ Мерките съгласно мен би трябвало да бъдат ориентирани към производителите, животновъди и растениевъди, на които би трябвало сега наложително да се обезпечи помощ за компенсиране на високите цени на торовете и на фуражите, тъй като там цената се подвига заради високата цена на фуража и на торовете. Оттам идва по-високата цена в крайните артикули и вместо да се чудим най-после по какъв начин да понижаваме, дано при започване на веригата да подкрепим, с цел да може въпреки всичко цените да бъдат по ниски “, сподели Шулева.

Според нея би трябвало да се вкара нулев налог за реинвестирана облага, което ще подтиква бизнеса.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР