Инфлацията в САЩ се охлади до 3,1% през ноември, най-ниското

...
Инфлацията в САЩ се охлади до 3,1% през ноември, най-ниското
Коментари Харесай

Инфлацията в САЩ се забави до 3,1% през ноември, тъй като Фед обмисля намаления на лихвените проценти

Инфлацията в Съединени американски щати се охлади до 3,1% през ноември, най-ниското си отчитане от юни, стимулирайки вярата, че Федералният запас най-сетне ще облекчи своето нападателно повишение на лихвите режим.

Индексът на потребителските цени — който наблюдава измененията в разноските за ежедневни артикули и услуги — беше наедно с това, което икономистите чакаха, и е добре пристигнало закъснение за американците, които се надяват, че лихвените проценти ще паднат по-скоро, в сравнение с по-късно.

Тъй като Фед държеше под око постигането на инфлация от 2% — цифра, която американската стопанска система не е виждала от 2012 година — централните банкери покачиха лихвените проценти до 22-годишен връх, сред 5,25% и 5,5%, с вяра на икономическо закъснение.

Въпреки че докладът за показателя на потребителските цени за ноември се движи позитивно към задачата от 2%, към момента остава неразбираемо дали кредитополучателите са в очакване на ново покачване на лихвите в сряда след съвещанието на Федералния запас за декември.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР