Инфлацията ни е над два пъти по-висока от тази в

...
Инфлацията ни е над два пъти по-висока от тази в
Коментари Харесай

Инфлацията ни e двойна на тази в еврозоната

Инфлацията ни е над два пъти по-висока от тази в еврозоната. Инфлацията в България е 5,5% за година, а приблизително за страните от еврозоната е 2,4%, демонстрират данни на " Евростат " към края на ноември. Повишението на цените в страната ни продължава да е много по-голямо в сравнение с в стопански по-развитите страни от Европейски Съюз, макар че ръководещите настояват, че инфлацията е вносна, т.е., че се дължи на външни фактори.
Инфлацията в Хърватия, която последна влезе в еврозоната, е тъкмо колкото в България Ц 5,5 на 100. През предходните пет месеца инфлацията в Хърватия беше по-висока в сравнение с при нас, само че към края на ноември обстановката в двете страни се изравнява. Има единствено пет страни от Европейски Съюз, в които инфлацията е по-висока, в сравнение с в България и Хърватия. Това са Полша - 6,3%, Румъния - 6,9%, Словакия - 6,9%, Унгария - 7,7%, и Чехия - 8%.
В близо половината от страните от Европейски Съюз инфлацията е под 3%. А в Белгия даже е негативна Ц минус 0,8%. Оказва се, че в Белгия като цяло цените на стоките и услугите са по-ниски по отношение на предходната година, а при нас цените не престават да нарастват. Изключително ниска е и инфлацията в Дания - 0,3%, Италия - 0,6%, и Финландия - 0,7%.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР