Инфлацията може да надскочи и 10%, тъй като февруари 2022

...
Инфлацията може да надскочи и 10%, тъй като февруари 2022
Коментари Харесай

Лошо. Експерт с тежка дума за инфлацията

Инфлацията може да надскочи и 10%, защото февруари 2022 година към февруари 2021 година – за една година, инфлацията към този момент е 10%. Ако обстановката се усложнява, а тя ще се усложнява, явно е, че ще надскочи 10%. Никой не знае обаче с какъв брой. " Това съобщи пред NOVА в „ Събуди се ” икономическият консултант на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова. 

За страдание, всичко у нас нараства и ще продължи да нараства, защото нашите вътрешни цени зависят и от интернационалните такива, и от войната в Украйна, сподели Григорова. 

 „ Ясно е, че първо горивата идват от Русия, второ ние сме подвластни от този район и във връзка с торовете. Това непроменяемо ще се отрази на производителите на зеленчуци и плодове ”, сподели тя

„ В последна сметка ние се намираме в свят, който е привързан и до момента в който веригите на доставки не се стабилизират, а оттова и цените – няма по какъв начин да знаем тъкмо какво ще се случи, само че сигурно обстановката ще се утежни ”, добави тя.

„ Това, което ние можем да създадем на национално равнище, е да предприемем съществени ограничения, тъй че да подсигуряваме минималното оцеляване на популацията ”, безапелационна бе Ваня Григорова. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР