Инфлацията е най-големият ми приоритет, заяви американският президентПрезидентът на САЩ

...
Инфлацията е най-големият ми приоритет, заяви американският президентПрезидентът на САЩ
Коментари Харесай

Байдън допусна премахване на мита за китайски стоки

Инфлацията е най-големият ми приоритет, съобщи американският президент

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън през днешния ден даде уверения, че инфлацията е най-големият му народен приоритет, в миг когато покачването на цените се отразява на американските семейства и на рейтинга му, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Той обаче счита, че някои от корените на инфлацията са отвън контрола му, цитирайки пандемията от COVID-19 и последствията от войната на Русия против Украйна.

Байдън заяви, че Вашингтон обмисля вероятно унищожаване на митата върху китайски артикули, с цел да се бори с инфлацията.

Междувременно цените на бензина в Съединени американски щати доближиха нов исторически най-много. Средната цена на галон бензин (3,78 литра) през днешния ден беше 4,374 $, съгласно Асоциацията на автомобилистите (ААА). Предишният връх бе на 11 март, малко след съветската инвазия в Украйна и началото на глобите - 4,33 $ за галон.

Миналата година един галон бензин в Съединени американски щати се е търгувал приблизително за 2,967 $, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР