Инфлация от 25%-30% прогнозира в Денят започва с Георги Любенов

...
Инфлация от 25%-30% прогнозира в Денят започва с Георги Любенов
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Очаквайте инфлация от 25-30 %

Инфлация от 25%-30% предвижда в " Денят стартира с Георги Любенов " икономистът Мика Зайкова. Според нея страната би трябвало да откри в точния момент различни снабдители на продуктите, които до момента сме внасяли от Русия и да контракти търпими цени. В противоположен случай се чакат банкрути на предприятия.

" Това 8,4% инфлация, което го е пресметнала Евростат или 10% на Национален статистически институт - това е изгладеният показател. Вътре флуктуациите на продуктовите цени ги няма. Искам да ви кажа, че инфлация по-малка от 25%-30%, аз не мога да чакам. Още повече, че при тази обстановка и наша неопитност, тя ще пораства и в случай че някой мисли, че веднага юни месец ще стартира да пада, не съм съгласна, тъй като няма никакви предпоставки главните запаси - стратегическите артикули, с изключение на енергийните, да паднат. Второ - виждате, че продуктовите цени порастват. Има далавера - да, само че има и аргументи да порастват ", съобщи Зайкова.

Аз запитвам - ние нито имаме време, нито имаме пари. Щели сме да вършим акумулатори - с какво ще се пълнят тези акумулатори? С какво?, прочувствено добави тя.

92 % от компаниите в България са дребни и междинни, те не могат да устоят на скъпи първични материали. И тези дребни компании като стартират една след друга да банкрутират, тогава няма да има и приходи. Аз Ви запитвам - от кое място пенсии, от кое място другите браншове ще черпят, с цел да могат да употребяват пари. Това сподели някогашният народен представител от Има Такъв Народ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР