Инфлационният шок в Обединеното кралство съчетава най-големите проблеми на Америка

...
Инфлационният шок в Обединеното кралство съчетава най-големите проблеми на Америка
Коментари Харесай

Обединеното кралство рискува да стане най-лошият от всички възможни светове поради инфлацията, каза говорителят на МВФ

Инфлационният потрес в Обединеното кралство съчетава най-големите проблеми на Америка с най-големите проблеми на Европа и ще бъде по-трудна за справяне от страна на политиците, в сравнение с в която и да е друга огромна индустриализирана страна, сподели ръководителят на офиса на Международния валутен фонд за Европа. 

Алфред Камер, европейският шеф на МВФ, сподели, че цените в Обединеното кралство ще останат високи по-дълго от другите страни от Г-7, защото стопанската система е изправена както пред стеснения пазар на труда, следен в Съединени американски щати, по този начин и с енергийната рецесия, която обгръща Европа. Тази композиция прави Обединеното кралство неповторима измежду развитите страни и оказва помощ да се изясни мрачната вероятност на МВФ за страната. „ Можете да кажете, че за политиците, че би трябвало да се оправят по едно и също време с най-лошото и от двата свята “, сподели Камер на онлайн конференция от Вашингтон в петък.

МВФ предвижда, че инфлацията в Обединеното кралство ще бъде приблизително 7,4% тази година, по-лоша единствено от тази в Съединени американски щати, и 5,3% през 2023 година Нито една друга страна от Г-7 няма да види инфлация над 3% през идната година. Кризата на разноските за живот в Обединеното кралство също ще удари производството, поставяйки Обединеното кралство на дъното в класацията на Г-7 по Брутният вътрешен продукт през 2023 година, според оценките на МВФ.

Прогнозите за висока инфлация и слаб напредък се свеждат до къс интервал на стагфлация, като Кумер предизвести, че Обединеното кралство е изправено пред криза по-късно тази година. Запитан за тримесечните вероятности за напредък на Обединеното кралство, той сподели, че „ във всички огромни европейски стопански системи като се изключи Испания “ растежът ще бъде „ или нулев, или негативен “ в течение на двете тримесечия поред през тази година, и че „ съществува риск, някои от тях да изпаднат в лека техническа криза “.

В четвъртък шефът на Bank of England Андрю Бейли сподели, че определящите лихвените проценти са имали сложен избор сред битката с инфлацията и евентуалната криза в Обединеното кралство. Централната банка на Англия увеличи лихвите три пъти от декември до 0,75% и се чака да ги увеличи до 2,25% до края на годината.

Бейли сподели, че Банката е на " ужесточаващ се път " и политиците би трябвало да балансират това с " огромната негативна мощ " от възходящите цени на силата и инфлацията. „ Можете да вървите по тясната пътечка, само че към нея има доста неустановеност “, сподели Бейли по време на панелна полемика на срещата на МВФ във Вашингтон в петък. „ Напълно наясно съм, че на всяка среща ще би трябвало да се връщаме към тази преценка и да забележим по какъв начин ще се развие “.

Камер сподели, че Обединеното кралство е изправено пред „ енергийни шокове, спиране на веригата за доставки и дисбаланс сред търсене и предложение “. Цените ще останат нараснали през 2023 година, защото „ пазарите на труда остават стегнати, което води до известно наваксване на заплатите, а също и порадидействията на фирмите, които се стремят да поддържат същата норма на облага. " „ Когато погледнете инфлацията в Обединеното кралство, виждате, че е доста мъчно за политиците да се оправят с тази обстановка “, сподели Кумър. „ Няма лесни способи за справяне с тази трудност. “

„ Това, с което би трябвало се оправят, е шока в цените на силата в еврозоната и в това време се справяти с това, което виждаме в Съединени американски щати със стегнат пазар на труда, напън на търсенето и напън за повишение на заплатите, означи Камер.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР