Инфекциозното отделение в МБАЛ Попово е претоварено, липсват и лекари.

...
Инфекциозното отделение в МБАЛ Попово е претоварено, липсват и лекари.
Коментари Харесай

Болницата в Попово алармира, че има нужда от още 10 легла

Инфекциозното поделение в МБАЛ Попово е претрупано, липсват и лекари. Критично е състояние с болничната помощ. Общинската болница е с претъпкани отделения, а случаите на пациенти с COVID-19 също се усилват. Това наложи от лечебното заведение да изискат нови 10 кревати. Оказва се обаче, че може да има проблем с разкриването на спомагателни места в отделението за битка с инфекцията.
„ Отделението разполага с 19 кревати, само че към този миг за лекуване са признати на лекуване са 25 заболели “, споделя лекуващият доктор доктор Колева, пред Нова тв.

Тя прибавя, че сътрудниците й се оправят доста мъчно. Двама от тях и четири медицински сестри към този момент са позитивни за болестта. Те са в положително положение и не се изисква стационарно лекуване в болничното заведение.

„ Смятана на отделения и преобразуването на екипи трансформира и затруднява метода на работа. Надяваме се, че всичко ще се подреди “, споделя доктор Колева.

„ Търсим лекари за разнообразни специалности. Търсим и медицински сестри. Имаме няколко ангажименти с медици, само че в системата на опазването на здравето е доста мъчно. Лекарите са застаряващи и не можем да намерим метод да задържим младите експерти в нашия град “, изясни шефът на МБАЛ Попово – Йовчо Яков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР