Инфарктите скачат с 10-12% при преместването на стрелките на часовника,

...
Инфарктите скачат с 10-12% при преместването на стрелките на часовника,
Коментари Харесай

Кардиолог: Сменихме времето и веднага три жестоки катастрофи с много жертви

Инфарктите скачат с 10-12% при преместването на стрелките на часовника, предизвестява доктор Сотир Марчев.

Според него, разследване от промяната на времето са и пътните катастрофи – единствено през вчерашния ден има три тежки произшествия, довели до човешки жертви и това няма да е индивидуален случай. Кардиологът посъветва родителите да не пускат децата си сами на учебно заведение и да ги съпровождат най-малко в идващите няколко дни, защото рискът да попаднат в пътно произшествие.

„ Шофьорите, които са недоспали, постоянно подхващат недомислени маневри и изпреварвания, по тази причина карайте по-бавно, с цел да нямате проблеми ”, посъветва Марчев. Той бе безапелационен, че биологичния часовник на човек реагира бурно на промененото време и по-ранното ставане и поучава всички да си лягат по-рано.

Според него, лятното часово време е потребно за туризма чисто стопански, то усилва туристическия сезон по морето с един час всеки ден. „ само че дали това компенсира загубите на обществото ”, попита кардиологът.

Той сподели, че всеки би трябвало да си знае кръвното налягане, какъв брой му е пулса и дали тежестта му е в границите на нормите. „ Ако получите тежест в гърдите, съпроводено с гадене и повръщане, би трябвало да се обадите на 112 и да не се пробвате да стигнете до болничното заведение сами ”, сподели още кардиологът.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР