Инфарктите, налагащи спешна медицинска помощ, често се причиняват от прекомерното

...
Инфарктите, налагащи спешна медицинска помощ, често се причиняват от прекомерното
Коментари Харесай

Млякото е полезно за сърцето

Инфарктите, налагащи незабавна здравна помощ, постоянно се предизвикват от несъразмерното количество холестерол в кръвта. Преминаването към по-здравословно хранене може да понижи риска от сърдечен удар. Според английски специалисти потреблението на мляко в умерени количества е потребна за положителното здраве на сърцето, написа в. "Дейли експрес ".

Водещата причина за инфаркт е коронарна болест на сърцето. Заболяването се характеризира със запушването с холестеролни плаки на главните съдове, снабдяващи органа с кръв. Преди да настъпи сърдечният удар, някоя от тези плаки се отделя. Това води до образуването на тромб, който може да блокира кръвоснабдяването на сърцето и да аргументи инфаркт.

Според английски специалисти, представени от издание на веригата магазини "Уейтроуз ", млякото може да способства за намаляване на риска от сърдечносъдови проблеми. Те се базират на неотдавнашно изследване, съгласно което хората, консумиращи на ден над две порции от 244 г пълномаслени млечни артикули - основно прясно и кисело мляко, и по-рядко сирене и сметана, са изложени на по-нисък риск от проблеми със сърцето.

От основно значение съгласно рекомендациите за здравословно хранене е млечните артикули да се употребяват "с мярка ", защото те съдържат главно наситени мазнини, които в реалност усилват риска от инфаркт. Причината е, че изобилието от наситени мазнини в храната води до повишение на холестерола в кръвта.

Холестеролът съставлява мастно вещество, належащо за естественото действие на тялото. Прекомерното му количество в кръвта обаче се свързва със съществени здравословни проблеми.

Повишен холестерол предизвиква нездравословното хранене, и в частност изобилието от наситени мазнини в хранителни артикули като масло, торти, сладкиши, бисквити, тлъсто месо, салами, бекон, сирене, сметана, шоколад и сладолед.

Във Англия се предлага на мъжете на възраст сред 19 и 64 години да употребяват не повече от 30 г наситени мазнини на ден, а на дамите - не повече от 20 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР