Инфантино: През март ще решим окончателно за Мондиал с 48

...
Инфантино: През март ще решим окончателно за Мондиал с 48
Коментари Харесай

Инфантино: През март ще решим окончателно за Мондиал с 48 отбора в Катар

Инфантино: През март ще решим дефинитивно за Мондиал с 48 тима в Катар
Президентът на ФИФА Джани Инфантино съобщи още един път, че централата ще вземе дефинитивно решение през март дали Световното състезание в Катар ще е с 48 тима. Въпреки че проектите за увеличение броя на участниците на Мондиала да е по-скоро за 2026, от ФИФА не отхвърлиха опцията и за идното Световно в Катар.,,Ще решим през март “ сподели Инфантино за френското телевизионно шоу Telefoot.,,Вече взехме решение, че в бъдещи огромни конгреси ще има 48 тима, това е едно добра концепция “, добави президентът на ФИФА.

Мондиалът в Катар ще бъде първият в историята в арабска страна и първият в страна с най-вече мюсюлманско население. Заради горещините през лятото, шампионата ще се организира през ноември-декември и ще бъде кратко с три дни – фактор, който може да се окаже основен при разискването за 48 тима още от идващия Мондиал.,,Няма да е елементарно, защото ще се организира за 28 дни, а не за 31, както едно обикновено Световно състезание “.

През март ФИФА ще организира среща в Маями, където също по този начин ще реши дали Катар да показа шампионата с други страни и дуели да се изиграят на територията и на прилежащи на домакина страни.,,Защо не? Разговаряме с Катар по отношение на сходна опция –да се изиграят срещи в прилежащи страни. Защо да не мечтаем, не е невероятно? “, приключи Инфантино. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР