Индустрията за производство на спиртни напитки преодолява икономическите трудности, за

...
Индустрията за производство на спиртни напитки преодолява икономическите трудности, за
Коментари Харесай

Пет ключови тенденции в алкохолната индустрия тази година

Индустрията за произвеждане на спиртни питиета преодолява икономическите компликации, с цел да отговори на изменящите се желания на потребителите и да понижи господстващото състояние на бирата, оповестява CNBC.

Пазарният дял на приходите от спиртни питиета е повишен от 28,7% през 2000 година до 42,1% през 2022 година, надминавайки бирата за първи път в историята, съгласно Съвета за дестилирани спиртни питиета на Съединени американски щати. Според него бирата има 41,9% пазарен дял.

Търговската организация, която чества своята 50-годишнина, организира годишната си конференция тази седмица в Чикаго. На събитието се събраха ръководители на компании за спиртни питиета, търговски водачи, специалисти по филтрация и заинтригувани страни от сектора, с цел да прегледат главните трендове, които подтикват, само че и забавят растежа в сектора през тази година.

Въпреки проблемите във веригата за доставки и високата инфлация, алкохолната промишленост има защо да подвига наздравици в наши дни, споделя Крис Суонгър, президент и основен изпълнителен шеф на DISCUS.

" Това е страхотна американска история на триумфа ", съобщи той във връзка превъзходството на промишлеността в пазарния дял. " Фокусирани сме върху това да продължим напред посредством неизменност и като подсигуряваме, че всички позитивни трендове, които следим, ще продължат. "

Тъй като промишлеността за спиртни питиета се стреми да резервира първото си място тази година, на фона на опасенията от криза, водачите на промишлеността обрисуваха основни трендове, които съгласно тях, оформят бизнеса през днешния ден.

1. Марките на известните са в центъра на вниманието

Все повече известни персони влагат времето и парите си в бизнеса с алкохолни питиета.

От кино звезди до спортисти, модели и музиканти, звезди от всевъзможен вид поддържат марки, вземат участие в дестилацията, дефинират вкусовите профили или основават партньорства в промишлеността.

Тези съглашения се оказват доходоносни.

През 2017 година Джордж Клуни и неговите съдружници продадоха бързо разрастващата се марка текила Casamigos на Diageo за 1 милиарда $, което стимулира и други да се включат в акцията.

" Видях, че има доста триумфи в региона на текилата за звезди и това ме заинтригува ", съобщи Марк Уолбърг по време на панела на конференцията в Чикаго. 
       View this post on Instagram                      
A post shared by Flecha Azul Tequila (@flechaazultequila)

По-рано тази година артистът започва марката текила Flecha Azul дружно с мексиканския си съучастник Арон Маркес. Те пътуват из цялата страна, с цел да разпространяват марката, която Уолбърг дефинира като " напитката на лятото ".
" Имам няколко другари, които са сполучливи в този бизнес, и ми харесва да ги надвивам във всичко, което върша ", майтапи се Уолбърг. " Но това е освен това от името ", прибавя той. " Всичко, което вършим през цялото време, е обвързвано с качеството на продукта. "

Уолбърг се причислява към други високопоставени персони в алкохолния бизнес, в това число Райън Рейнолдс, Дуейн Джонсън, Майкъл Джордан, Дейвид Бекъм и други.

2. Потребителите харчат повече за премиум и държат на качеството

По време на пандемията потребителите развиха усет към по-качествени спиртни питиета и привикнаха да употребяват отвън бара.

Луксозните марки са се нараснали с 4% през 2022 година спрямо 2021 година, съгласно DISCUS. Данните на групата не наблюдават каузи, който първокласните марки имат като цяло на пазара на спиртни питиета.

Тенденцията, характеризираща се с готовността на потребителите да харчат повече за премиум качество, докара до взрив в продажбите на текила, американско уиски и други спиртни питиета. Продажбите на текила са нарастнали с 21%, а на американско уиски - с 19% през 2022 година, заяви DISCUS.

Същевременно авансово смесените коктейли, в това число напитките на спиртна основа RTD, са по петите на тази наклонност. През 2022 година категорията ще нарасне с 35,8% до 2,2 милиарда $ в продажби.

Марките задоволяват жаждата за RTD питиета на спиртна основа, като разнообразяват продуктовите си оферти. Успешен образец е Holla Spirits, основана в Пенсилвания компания за произвеждане на водка, която навлезе в пространството на RTD напитките предходната година с линия коктейли на основата на водка и кокосова вода. Вкусовете им включват лайм, любеница и папая.

3. Мания към питиета без или с ниско наличие на алкохол

През последните години огромните алкохолни компании, измежду които Heineken, Anheuser-Busch InBev и Molson Coors се причислиха към манията по безалкохолните и нискоалкохолните питиета.

Търсенето на тези други възможности набъбна измежду потребителите, които желаят да пият по-малко, или измежду тези, които желаят да се въздържат по здравословни или персонални аргументи.

Според разбора на пазара на питиета на IWSR през 2022 година размерът на бирата и сайдера, виното, спиртните питиета и RTD продуктите без и с ниско наличие на алкохол е повишен с повече от 7% на 10 основни международни пазара.

" Особено по-младите генерации пият по-малко и с по-голямо внимание, когато го вършат ", споделя Тобин Лудвиг, съосновател на Hella Cocktail. Компанията употребява ботанически аромати и подправки, с цел да придаде на линията си от безалкохолни питиета ударна мощ.

" Вече не се нуждаете от алкохол, с цел да поддържате връзка и да се забавлявате. Всъщност за мнозина алкохолът е възприеман като нездравословен фактор и изборът на безалкохолни разновидности към този момент е обществено допустим ", прибавя той.

4. Клиентите желаят питиета с история

Днешните консуматори от ден на ден желаят да се усещат свързани с марки, които споделят техните полезности.

Компаниите се възползват от тази опция, като акцентират напъните си в региона на устойчивото развиване, приноса към локалните общности и уговорките към многообразието. Тенденцията ще продължи, защото потребителите все по-ясно показват своите цели.

Повече от всеки път марките употребяват екологични опаковки за своите артикули като метод да лимитират екологичния си отпечатък. През последните години известност получиха и занаятчийските спиртни питиета, нормално създавани от дребни дестилерии, които употребяват локални съставки и материали. Освен това марките удвояват самодейностите, свързани с разнообразието.

Джомари Пинкърд, основен изпълнителен и ръководещ шеф на Pronghorn, съобщи, че това " е освен обществено богатство, само че и добър бизнес за всички ".

Компанията организира инкубаторни и акселераторски стратегии за развиване на тъмнокожи гении в алкохолната промишленост. Проучванията на компанията откриват, че въпреки тъмноокожите американци да съставляват 12% от потребителите на алкохол във всички категории, те съставляват едвам 7,8% от работната мощ в бранша и 2% от ръководителите в промишлеността.

Пинкърд съобщи, че това " би трябвало да е обезпокоително за акционерите ", защото потребителите стават все по-съзнателни за методите, по които марките взаимодействат с маргинализираните общности.

5. Проблемите във веригата на доставките и високата инфлация остават

Нарастващите разноски за стъклени бутилки, нефт, употребен за транспорт на товари и други елементи от комплицираната екосистема на алкохолната промишленост са предизвикателство за фирмите.

В някои случаи разстройствата във веригата за доставки доведоха до нарастване на цените, което се отрази на потребителите.

Отрасълът означи известно облекчение след анулацията на ответните мита на Европейски Съюз и Обединеното кралство върху американското уиски. Това разреши на производителите на дестилати да стъпят още веднъж на тези основни пазари.

Лиза Хоукинс, началник на отдела за връзки и връзки с обществеността в DISCUS, съобщи, че е " извънредно значимо тези мита да бъдат отстранени за непрекъснато ", с цел да се резервира динамичността в производството на спиртни питиета.

Ако не бъде реализирано съглашение по-късно тази година, от януари върху всички американски уискита ще бъде наложена 50% такса на Европейски Съюз.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР