Индустриалното и промишлено производство в Германия отбелязаха изненадващо силен спад

...
Индустриалното и промишлено производство в Германия отбелязаха изненадващо силен спад
Коментари Харесай

Солиден спад на индустриалното производство в Германия през август



Индустриалното и промишлено произвеждане в Германия означиха изненадващо мощен спад през август най-много вследствие на проблемите с веригите на доставки, демонстрират данните немската федерална статистика Destatis, които наподобява удостоверяват забавящия се напредък на водещата европейска стопанска система през третото тримесечие на годината.

Общото индустриално произвеждане, включващо промишленото и енергийното произвеждане, както и строителството, се сви през август с цели 4% по отношение на юли, когато набъбна с 1,3% (възходяща проверка от предходна оценка за покачване с 1,0%), до момента в който упованията на икономисти и анализатори бяха за непретенциозно намаляване с 0,4 на 100.

Промишлените компании не престават да оповестяват за индустриални ограничавания заради дефицит на доставки на междинни артикули, показват от немската статистика.

Проблемите във веригите за доставки се отразиха през август най-тежко върху производството на моторни транспортни средства, което се сви с цели 17,5% по отношение на юли, до момента в който производството на машини и съоръжение е намаляло с 6,3%. Производството на потребителски артикули пък се е свило с 2,6%, а това на междинни артикули с 2,4 на 100.

През август 2021 година производството в индустрията без силата и строителството се намали с 4,7%. В рамките на индустрията производството на финансови артикули пък регистрира спад от 7,8%.

В същото време производството на сила се е нараснало с 4,1%, а производството в строителството е намаляло с 3,1 на 100.

Графики на общото индустриално произвеждане и на строителството



Спрямо година по-рано индустриалното произвеждане набъбна през август с едвам 1,7% след покачване с 6,0% през юли тази година.

Спрямо февруари 2020 година обаче (точно месец преди първата вълна на коронавирусната пандемия и обвързваните с нея рестриктивни ограничения в Германия) индустриалното произвеждане през август тази година се намали с 9,0 на 100.

Днешните много по-слаби от предстоящото данни следват оповестени от Destatis през вчерашния ден данни за мощен спад и на новите промишлени поръчки в Германия през август със 7,7% по отношение на юли.

Индустриални данни за август удостоверяват, че този значим стопански бранш на Германия изпитва съществени усложнения от нарушените вериги за доставки и обвързвания с това дефицит на първични материали и материали, чиито цени пък нарастват трагично. Това значи, че индустриалният и индустриален браншове е малко евентуално да способства за по-нататъшния напредък на немската стопанска система през третото тримесечие на годината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР