Индукционните котлони и плотове навлизат масово в кухнята на съвременната

...
Индукционните котлони и плотове навлизат масово в кухнята на съвременната
Коментари Харесай

Как се готви на индукционен котлон?

Индукционните котлони и плотове навлизат всеобщо в кухнята на актуалната стопанка. Методът на индукционния котлон си има огромен набор от поддръжници и това е напълно справедливо.

Едно от преимуществата е в управлението тъкмо температурата на готвене. Само за секунди можете да понижите или да повишите топлината, с която обработвате ястието.

Другото преимущество, което ни кара да изберем този тип апарат, е неговата изгодност. И няма по какъв начин да не е, откакто с него ястията се готвят с 30 % по бързо, в сравнение с с елементарен.

Как се готви с индукционен котлон?

Всъщност е доста елементарно. За да може да го употребявате безпроблемно, би трябвало да разберете неговия метод на работа и да спазвате някой елементарни правила.

На външен тип индукционният котлон е като елементарен котлон и по нищо не се разграничава от стъкло керамичните типове. Разликата е в правилото на работа, електрически ток в нововъведените котлони минава през навита бомбина от меден проводник и индуцира магнитно поле нагоре. На това магнитното поле се слага домакинския съд, в които ще се подготвя храната. Магнитното поле загрява храната в съда, а от там се стопля и самият съд. Котлонът остава леден.

 Как се готви на индукционен котлон?

Има и някой правила за готвенето с индукционен котлон, с които ще ви срещнем. Спазвайки ги, ще се насладите на всички преимущества на готвенето с индукционен котлон.

- Технологията на работата с индукционен котлон изисква контакт със специфична повърхнина. Затова е наложително да използвайте избрани съдове за готвене. Когато избирате готварски посуда, погледнете на дъното им дали е подобаваща за подобен тип котлони. Може да ревизирате дали вашите уреди са годни, като ревизирате с магнит, в случай че той залепва (съдържа желязо), той е кадърен за приложимост. Ако въпреки всичко желаете да употребявате ваши стъклени или медни съдове, ще имате потребност от обособена специфична железна плоча;

- Никога не включвайте индукционния котлон, без да сте сложили съд на него, или в случай че съдът е празен;

- Когато работите с индукционни котлони, не би трябвало в близост да има други електроуреди (телевизори, телефони). Хора, които носят слухови апарати или имат вградени клапа, наложително би трябвало да стоят на разстояние от този тип уреди.

Снимки

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР