Индонезийското министерство на здравеопазването съобщи днес за 8 нови случаи

...
Индонезийското министерство на здравеопазването съобщи днес за 8 нови случаи
Коментари Харесай

Индонезия арестува 6 души за фалшиви новини за коронавируса

Индонезийското министерство на опазването на здравето заяви през днешния ден за 8 нови случаи на ковид, с които общият брой на откритите случаи доближи 27, съобщи Ройтерс.

Новоустановените инфектирани са на възраст от 33 до 73 години, сподели представителят на здравното ведомство Ахмад Юрианто. Двама от тях са чужденци, като при пет от случаите болестта е привнесена от чужбина.

Шестима индонезийци бяха задържани поради онлайн изявления на хипотетична подправена информация за новия ковид, заяви през днешния ден полицията, представена от Франс прес.

Нови 8 случая на ковид в Букурещ, общият брой стана 25

Жителка на Сурабая - вторият по величина град на югоизточния азиатски архипелаг, е била задържана през вчерашния ден за разпространение във Facebook на информация за пациент от същия град, лекуван от вируса, разгласи полицията, обвинявайки я в дезинформация.

"Нека това послужи за урок на останалите, с цел да не популяризират дезинформация за ковид в Индонезия ", акцентира Семуел Абриджани Пангерапан от министерството на връзките и осведомителните технологии.

Още пет лица са били задържани за издание на други подправени вести, в които се съобщавало за инфектирана с вируса жена, която ненадейно умряла на летището в Джакарта, до момента в който се готвела да замине на поклонение в Саудитска Арабия, добавя Българска телеграфна агенция.

Заподозрените са упрекнати в нарушение на закона против разпространяването на подправени вести и могат да получат до 6 години затвор.

Миналия месец две дами бяха задържани на същите учредения.

Индонезийските управляващи през вчерашния ден оповестиха, че 19 души са дали позитивни проби за новия ковид. На този стадий в страната няма смъртни случаи.

Сгащиха изобретатели на "ваксина " против ковид

Според учени и проучване на американския университет Харвард, индонезийската статистика евентуално занижава същинските данни заради липса на средства в тази страна с 260-милионно население, показва Агенция Франс Прес.ю

Междувременно Хонконг ще сложи под 14-дневна карантина, считано от 13 март, всички, идващи от Италия и региони във Франция, Германия и Япония, с цел да предотврати разпространяването на ковид, заяви френското консулство в управлявания от Китай град, съобщи Ройтерс.

Азиатският финансов хъб и огромен директен център в района ще наложи от среднощ в петък карантина на идващи от централния френски район Бургундия-Франш Конте и от североизточния район Гранд Ест, както и от немската провинция Северен Рейн-Вестфалия и от японската префектура Хокайдо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР