Индонезийският президент Джоко Видодо печели изборите за държавен глава с

...
Индонезийският президент Джоко Видодо печели изборите за държавен глава с
Коментари Харесай

Индонезийският президент печели нов мандат, сочат официалните резултати

Индонезийският президент Джоко Видодо печели изборите за държавен глава с 55.5 % от гласовете против 44.5 на 100 за неговия противник Прабово Субианто, демонстрират формалните резултати, представени от международните организации.

Данните за изборите на 17 април, оповестени през днешния ден от Общата изборна комисия, удостоверяват неофициалните резултати от преброяването, осъществено от частни социологически организации.

Хиляди служители на реда и бойци са в нараснала подготвеност в столицата Джакарта в очакване на митинги на последователите на Субианто, който отхвърля да се признае за надвит и твърди, че е имало огромни изборни измами.

Агенция за контрол на изборите отхвърли през вчерашния ден изказванията за систематични нарушавания заради липса на доказателства. Според самостоятелни наблюдаващи и анализатори гласуването е било свободно и почтено. Представител на акцията на Субианто обаче отхвърли да подпише и удостовери формалните резултати, оповестени ден по-рано от предстоящото.

Загубилата страна може да оспори резултатите пред Конституционния съд. В противоположен случай изборната комисия публично ще разгласи спечелилия до 28 май. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР