Индонезийският много популярен курортен остров Бали е застрашен от прекомерен

...
Индонезийският много популярен курортен остров Бали е застрашен от прекомерен
Коментари Харесай

Защо една от най-големите страни в света се оплака от „прекомерен“ туризъм

Индонезийският доста известен курортен остров Бали е заплашен от несъразмерен туризъм заради огромното повишаване на броя на задграничните гости, съобщи министърът на туризма на Индонезия Сандиага Уно. Индонезия е 4-та по население страна в света (над 270 млн. човека) и е ситуирана на към 17 000 острова, няколко от които са доста известни туристически дестинации.

„ Виждам, че броят на визитите в Индонезия на задгранични туристи продължава да се усилва и към този момент е над 80% на годишна база. В тази връзка ще следя съответните данни, с цел да не се стигне до феномена на „ несъразмерен “ туризъм “, цитира думите на министъра индонезийския информативен портал Detik.

По мнението на министъра на туризма, точно островната провинция Бали се счита за най-застрашения от несъразмерен туризъм регион в страната. Затова проектите на Министерството на туризма на Индонезия включват предприемане на ограничения, посредством които о-в Бали да посещават главно „ качествени “ туристи, които са подготвени да похарчат доста пари на острова и нямат „ незаконен капацитет “.

„ Индонезия желае да подсигурява, че 8,5 милиона туристи, които се чака да посетят страната тази година, ще бъдат най-вече хора, които остават по-дълго и харчат повече, което е в интерес на стопанската система на съответните райони, в това число Бали “, показва министъра.

По данни на Министерството на туризма на Индонезия, за първите 7 месеца на годината (до края на юли 2023 г.), страната към този момент е съумяла да одобри 2,6 милиона задгранични туристи, като броят им непрекъснато пораства.

Ще напомним, че в края на юни стана известно, че индoнeзийcĸитe влacти са взели peшeниe дa нe пoднoвявaт, т.e. дa cпpaт бeзвизoвия peжим зa гpaждaни нa 159 дъpжaви в cвeтa (вĸлючитeлнo Бългapия), cъoбщи тогава Тhе Јаkаrtа Роѕt. Дo cъвceм cĸopo в cтpaнaтa мoжeшe дa ce влизa бeз визи зa пpecтoй дo 30 дни c цeл тypизъм. Тогава министърът на туризма Сандиага Уно разяснява, че пpeĸpaтявaнeтo нa мexaнизмa, ĸoйтo пoзвoлявaшe нa пoceтитeли oт пoвeчe oт 150 cтpaни дa влизaт в Индoнeзия бeз визa, нямa дa нaвpeди нa тypиcтичecĸaтa индycтpия, a нaпpoтив, щe пoдoбpи ĸaчecтвoтo нa тypиcтичecĸия ceĸтop.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР