Индийското правителство одобри отпускането на 103 милиарда индийски рупии (повече

...
Индийското правителство одобри отпускането на 103 милиарда индийски рупии (повече
Коментари Харесай

Индия отделя над 1,2 милиарда долара за финансиране на проекти за изкуствен интелект

Индийското държавно управление утвърди отпущането на 103 милиарда индийски рупии (повече от 1,2 милиарда долара) за планове, свързани с изкуствения разсъдък (ИИ). Това се показва в прессъобщение на Министерството на известията, електрониката и осведомителните технологии.

Ведомството акцентира, че тези средства ще бъдат употребявани през идващите пет години „ за подсилване на индийската иновационна система за изкуствен интелект “. По този метод индийските управляващи имат намерение да подтикват развиването на изчислителната инфраструктура, създаването на ИИ приложения за обществения бранш и основаването на стартъпи в региона на изкустения разсъдък.

Индийският държавен министър на връзките, електрониката и осведомителните технологии Раджив Чандрасекар, коментираи решението на кабинета и акцентира, че вложенията в планове за ИИ „ ще бъдат от изгода за индийските жители и ще допринесат за разширението на индийската стопанска система “. Той напомни думите на министър-председателя на републиката Нарендра Моди, че Индия ще употребява изцяло опциите на изкуствения разсъдък в интерес на своите жители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР