Индийското орехче се счита за най-опасната подправка, тъй като може

...
Индийското орехче се счита за най-опасната подправка, тъй като може
Коментари Харесай

Това е най-опасната подправка – води до халюцинации

Индийското орехче се смята за най-опасната фалшификация, защото може да провокира разстройства във действието на нервната система. Това сподели диетологът Елена Соломатина.

Индийското орехче се причислява по-скоро към групата на питателните добавки. Ако го употребявате повече от нужното обаче, тогава резултатът от ядката ще наруши нервната система. Например, може да провокира халюцинации и други проблеми, предизвести лекарят.

Според нея индийското орехче може да се употребява единствено в лимитирани количества.

Сред нездравословните ядки диетологът приписва и фъстъците, които постоянно развиват плесен и отрови, които въздействат отрицателно на черния дроб. Тя обърна внимание на обстоятелството, че в тези страни, където фъстъците са съществена храна, ракът на черния дроб е доста публикуван.

В същото време диетологът акцентира, че фъстъците имат потребни свойства. Този тип ядки са богати на силиций, който е значим за положението на кожата и ноктите.

Соломатина предизвести, че ядките като цяло са противопоказни за някои хора. По-специално, хора с камъни в жлъчката. Поради високото наличие на мазнини ядките предизвикат проблеми в жлъчните пътища и да докара до проблеми с панкреаса. Освен това ядките са мощен алерген, заключи Соломатина.

Zdrave.to
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР