Индийското орехче е популярна подправка, широко използвана в кулинарията. Придава

...
Индийското орехче е популярна подправка, широко използвана в кулинарията. Придава
Коментари Харесай

Индийското орехче: Суперхрана за здраве и красота

Индийското орехче е известна фалшификация, необятно употребена в кулинарията. Придава на ястията сладостен усет и ослепителен, изтънчен мирис. Но има и минус – в случай че се прекали с потреблението, подправката може да провокира интоксикация и халюцинации.

За да се отговори на въпроса какъв брой потребно е индийското орехче и да се дефинират неговите противопоказания, е належащо да се изследва неговият състав. Продуктът съдържа витамини А, С, Е и група В, минерални детайли, елемицин, миристицин, сафрол, антиоксиданти, пектини, сапонини, нишесте, фибри, етерични масла.

Трябва да се означи, че в смлените подправки потребните субстанции са отчасти унищожени. Индийското орехче е изключително ценено поради способността си да усъвършенства мозъчната активност. Освен това тонизира организма, покачва концентрацията, усъвършенства паметта и зрението, облекчава депресията, напрежението, хроничната отмалялост, напрежението, тревогата и раздразнителността, усъвършенства съня, покачва настроението и възвръща салдото в тялото. Ето за какво индийското орехче се предлага на хора с Алцхаймер и деменция.

Продуктът има удобен резултат и върху сърдечно-съдовата система. Разширява кръвоносните съдове, което води до намаление на кръвното налягане, а също по този начин стабилизира сърдечния темп.

Индийското орехче е източник на антиоксиданти. Може да се употребява за профилактика на злокачествени тумори и хронични болести.

Добавянето на индийско орехче към всекидневието оказва помощ за повишение на либидото при мъжете. Учени настояват, че приемането на високи дози индийско орехче (от 227 до 500 мг на кг тегло) усилва желанието и продължителността на половия акт.

Полза за дамите от индийското орехче пък е възобновяване на менструалния цикъл и намаляването на болките от конвулсии по време на менструация.

Яденето на индийско орехче възстановява метаболизма, укрепва костите и предотвратява развиването на остеопороза, унищожава патогенните бактерии в устата и стомаха, усъвършенства положението на венците, отстранява главоболие и болки в ставите, покачва броя на алените кръвни кафези и предотвратява анемията, усъвършенства апетита, задейства синтеза на ензими, почиства черния дроб и бъбреците от отрови, има диуретичен резултат, облекчава подуването и покачва устойчивостта на организма.

Ако комбинирате индийско орехче на прахуляк с мед ще получите потребен артикул за лекуване на избрани кожни патологии. Може да се приложи като натурален ексфолиант, който отстрани мъртвите кафези и мастните натрупвания. От друга страна, можете да вършиме маски за битка с акнето.

В домашната козметология етеричното масло от индийско орехче нормално се употребява като добавка към шампоан. Помага за подсилване на корените на косата и в битката с пърхота.
Как да съхранявате индийско орехче
Индийското орехче се съхранява най-добре в херметически затворен резервоар на хладно и изсъхнало място. Целите ядки имат на практика безграничен период на валидност. Смлени бързо губят усета и аромата си.

Консумирането на повече от две супени лъжици индийско орехче дневно може да аргументи халюцинации, зашеметяване, мощно гадене, тахикардия, сухота в устата и комплициране. На медицината са известни и случаи на предозиране с индийско орехче, довели до органна непълнота.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР