Индийският вариант на новия коронавирус, т.нар. вариант “Делта” е с

...
Индийският вариант на новия коронавирус, т.нар. вариант “Делта” е с
Коментари Харесай

Великобритания: Индийският вариант на коронавируса е с 40% по-заразен

Индийският вид на новия ковид, така наречен вид “Делта” е с 40% по-заразен от доминиралия до момента в страната вид Алфа, съобщи в неделя английският министър на опазването на здравето Мат Ханкок, представен от Франс прес.

Ханкок, който приказва пред Би Би Си, се базира на експертната група, която поучава държавното управление в битката му с ковид, прецизира Българска телеграфна агенция.

Въпреки повишаването на броя на новите инфектирани през последните дни, който през последните дни надвишава 5000 и даже 6000, този на хоспитализациите остава постоянен, означи английският здравен министър. Той обърна внимание, че множеството пациенти с Covid, одобрявани в болница, не са се ваксинирали.

Най-тежко засегнатата от ковид страна в Европа, с близо 128 хиляди смъртни случая, свързани с новия патоген, Англия е сложила най-малко първа доза ваксина на повече от 40 милиона души. Над 27 милиона индивида в страната с население от към 66 милиона към този момент са с сложена и втора доза.

Разпространението на разновидността “Делта”, за първи път разпознат през април в Индия и в този момент преобладаващ в Англия, съставлява опасност за отменянето след дългия зимен локдаун на последните ограничавания - нещо, което британците се надяват да стане факт на 21 юни, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР