Индийският премиер Нарендра Моди заяви днес на COVID-19, че страната

...
Индийският премиер Нарендра Моди заяви днес на COVID-19, че страната
Коментари Харесай

Индия обеща да постигне нулеви емисии до 2070 г. - дълго след Запада

Индийският министър председател Нарендра Моди съобщи през днешния ден на COVID-19, че страната му цели да реализира въглеродна индиферентност до 2070 година, съобщи " Ройтерс ".

Според учени обаче за избягването на климатична злополука е нужно въглеродната индиферентност да бъде реализирана до 2050 година. Въглеродна индиферентност значи една страна да отделя такова количество парникови газове, каквото може да бъде всмукано от горите, посевите, почвите и технологиите за хващане на въглерод.

Моди отбрани позицията на Индия и посочи, че индийските управляващи извършват отговорностите си в областта на битката с климатичните промени. Индийският водач означи, че страната му е виновна единствено за пет % от международните излъчвания на парникови газове.

Премиерът съобщи пред останалите международни водачи, че Индия ще усили каузи на възобновимите енергийни източници от към 38 % предходната година на 50 % до 2030 година Само до предходната седмица Индия, която понастоящем е на трето място по излъчвания на парникови газове в света след Китай и Съединените щати, отхвърляше апелите да разгласи дата за реализиране на въглеродна индиферентност.

Съединените щати, Англия и Европейският съюз си сложиха цел да реализират въглеродна индиферентност до 2050 година.

В своята тирада Моди прикани също по този начин хората по света да развият рационални потребителски привички. " Вместо безумното и унищожително изразходване, имаме потребност от рационално и премислено ползване ", сподели индийският министър председател. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР