Индийският премиер Нарендра Моди призова днес лидерите на страните от

...
Индийският премиер Нарендра Моди призова днес лидерите на страните от
Коментари Харесай

Индийският премиер: Конфликтът между Израел и Хамас не трябва да се разширява

Индийският министър председател Нарендра Моди прикани през днешния ден водачите на страните от Г-20 да не позволяват разширение на спора сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1077
Моди насочи този си апел при започване на виртуална среща на водачите от Г-20 в миг, в който Израел и " Хамас " се споразумяха да спрат огъня в линията Газа за минимум четири дни, за пропускане на филантропична помощ и за освобождението на минимум 50 заложници, държани от " Хамас ", в подмяна на стартирането на независимост на минимум 150 палестинци, намиращи се в израелски затвори.

" Светът се изправи пред нови провокации през последните няколко месеца ", сподели индийският водач на виртуалната среща.

" Ситуацията в района на Западна Азия, която се отличава с липса на сигурност и с неустойчивост, тревожи всички ни. Необходимо е да създадем по този начин, че спорът сред Израел и " Хамас " да не се трансформира в районен. Смятаме, че тероризмът е недопустим за всички нас. Смъртта на цивилни, където и да било по света, е нещо, което осъждаме. Важно е филантропичната помощ да бъде навременна и непрекъсната ", посочи Нарендра Моди.

От 90-те години на предишния век Индия развива тесни, стратегически връзки с Израел. Тя обаче има и дългогодишни връзки с арабските страни, даващи ѝ опция да внася огромно количество нефт, с който да подхранва стопанската система си. Делхи се стреми да балансира тези връзки в позицията си по спора сред Израел и " Хамас ", означи Ройтерс.

В днешната виртуална среща на Г-20 се включиха съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, китайският министър председател Ли Цян, японският министър председател Фумио Кишида, турският президент Реджеп  Ердоган, канадският министър председател, австралийският министър председател Антъни Албанезе, бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва и други

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР