Индийският философ Джиду Кришнамурти веднъж казал: Не е достатъчно да

...
Индийският философ Джиду Кришнамурти веднъж казал: Не е достатъчно да
Коментари Харесай

Нормален? В едно болно общество трябва да си странен

 Форест Гъмп

Индийският мъдрец Джиду Кришнамурти един път споделил: „ Не е задоволително да си здрав, с цел да се приспособиш към това надълбоко болно общество “. Въпреки това, родени и получили образование в това общество, множеството хора не осъзнават, че са заболели. И още по-сложно е да схванат, че са част от тази болест (както рибите, които живеят във водата, не проумяват, че са част от морския живот).

Да си естествен значи да си болен

Какво значи да водиш естествен живот? В актуалния свят, изключително на Запад, това значи да ти промиват мозъка от детска възраст в продължение на десетки години, което ние назоваваме учебно обучение, с цел да може през целия си живот да прекараш на работа за заплата, да се съревноваваш с другите, единствено с цел да съществуваш, безмълвно и безпределно да консумираш артикули, наложени от манипулативни реклами, безсъзнателно да вредиш на планетата, на която живеем и постепенно да отравяш организма си с храна, пораждаща заболявания. Да се подчиняваш на правила и да вярваш в канони, одобрени от власт имащите, да бъдеш въздържан и нетворчески, безпределно да потискаш себе си, да страдаш, само че да не предприемаш нищо, с цел да се избавиш.

Ако за момент спрете и се замислите, то ще разберете, че този метод на живот е изцяло нездравословен, макар че съвсем всички го смятат за естествен и обществото го предизвиква. Тези от нас, които се оправят повече от добре по своя път, се възприемат най-успешните и уважаваните Но има и други хора, по-сензитивни и уми които желаят различен живот. Те биват осмивани и подигравани са, наричани са простаци, чудаци или даже луди.

Но дали има смисъл да се живее по този начин, както живеят огромна част от хората? Животът може да протича надалеч по-добре – в игра, смях и обич, с готовност да се твори да се живее в естетика със себе си и другите. За страдание, малко на брой души съумяват да мислят отвън публичните рамки и да се измъкнат от матрицата, в която са се озовали от самото си раждане.

Това са бунтари, които в даден миг да почувствали нужда да се освободят от оковите на традициите. Те оказват помощ да се основава по-добър свят за всички.

Бунтовниците против естествения живот

Да въстанете против естествения живот е най-трудното нещо, което може да извършите. Трябва геройство, с цел да си почтен със себе си и близките. Гласът на истината в свят, където съвсем всички живеят в неистина, си е сложна работа. Да говорите истината значи да тръгнете против традицията, да се върви против стадния нрав и да имате силите да продължите пътя си без значение от компликациите, с които ще се сблъскате.

Мнозина са имали смелостта да въстанат против естествения живот на нашето болно общество, само че множеството от тях не могат да се оправят с зародилите отрицателни последствия. Когато никой не възприема вашата уникалност и не ви схваща, когато всеки се пробва да ви смачка и да ви върне в публичните рамки, мъжеството елементарно се изпарява и настава голямо психически изтезание.

Затова някои от великите мозъци, населявали земята, са страдали от съществено душевни и прочувствени проблеми. Едва доста години след гибелта им те са приети за гении, само че в живота си били възприемани като особняци или луди.

След като разберете какъв брой нездравословен е този метод на живот, който живеете вие и множеството хора, и опитате да се освободите и да създадете собствен личен път, неизбежно ще се сблъскате с проблемите. Хората, включително и членове на фамилията и другари, ще вършат всичко допустимо, с цел да основават трудности на пътя ви с откритите да ви „ оказват помощ “ още веднъж да станете естествени.

Те няма да ви оказват помощ в отрязването на крилете на съзнанието и избавянето от всичкко, което обременява душeвността ви. Но ще създадат всичко допустимо, с цел да ви лишат от окриленост, с цел да пълзите и страдате дружно с тях.

 животът на човек(1)

Не се опасявайте да бъдете особняци

Вътрешният глас от дълго време ви споделя, че можете да живеете надалеч по-красиво и би трябвало да му се доверите, тъй като е тъкмо по този начин. Може би това е най-трудното постижение, само че и единственото върху което си коства да се работи, тъй като какъв е другояче смисълът да се живее? Има ли смисъл да харчите цялото ви отпуснато време, с цел да вършиме неща, които другите споделят?

Ако желаете да живеете по този начин, както желаете вие, а не съгласно непознатите упования, съберете цялото си геройство, с цел да станете леко необикновен – необикновен по стандартите на обществото. Дистанцирайте ссе от тълпата и следвайте признанието си без оглед на непознатото мнение. Бъдете подготвени да минете през компликации и да изпитате болежка, не се отхвърляйте от сбъдването на фантазията си в действителност.

Запомнете: не е значимо какъв брой огорчения ще изпитате, заставайки на пътя на противоречие на публичните упования – премията ще си коства. Приемайте тестванията като родилните страдания на новия живот.

Животът е преобразяващ се, прелестен и щастлив. Болката върви ръка за ръка с измененията, по тази причина я приемете, позволете ѝ да ви води и дано стане катализатор на вашите вътрешни метаморфози.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР