Индийските власти възстановиха днес някои ограничителни мерки в части от

...
Индийските власти възстановиха днес някои ограничителни мерки в части от
Коментари Харесай

Индия въвежда отново ограничителни мерки в Кашмир

Индийските управляващи възвърнаха през днешния ден някои ограничаващи ограничения в елементи от Кашмир заради опасения, че многолюдните празнувания на мюсюлманския празник Айд ал Адха могат да прераснат в митинги, съобщи Българска телеграфна агенция.

Правителството на индийския министър председател Нарендра Моди наложи в неделя предходната седмица цялостна обсада на региона, обитаем най-вече с мюсюлмани, прекъсна връзките, задържа над 300 политически водачи и деятели, наложи полицейски час, разположи служители на реда и контролни пунктове.

Стремейки се да затегне контрола си над района, към който териториални искания има прилежащ Пакистан, Индия лиши специфичния статут на щата Джаму и Кашмир, лиши му и правото да приема лични нормативни актове и разреши външни хора да купуват парцели там.

В петък бяха смекчени рестриктивните мерки за придвижване в елементи от основния град Шринагар и хората извършиха улиците, с цел да се запасят с хранителни запаси. Но след петъчните молебствия започнаха митинги.

Днес полицейски микробус обикаляше града и известява, че рестриктивните мерки са наложени още веднъж и хората би трябвало да останат по домовете си. Контролни пунктове бяха ситуирани по някои пътища, водещи до остарелия квартал на града, където обичайно се провеждат митинги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР