Индийски спасителен екип започна акция по издирване на осем изчезнали

...
Индийски спасителен екип започна акция по издирване на осем изчезнали
Коментари Харесай

8 алпинисти изчезнаха в Хималаите, издирват ги

Индийски избавителен екип стартира акция по търсене на осем изчезнали в Хималаите алпинисти от Англия, Съединени американски щати, Австралия и Индия. предаде Ройтерс, представена от Канал3.

Те са атакували втория по височина връх в Индия Нанда Деви и евентуално са били отнесени от огромна лавина, обявиха двама държавни чиновници.

Спасителната акция стартира през вчерашния ден, когато алпинистите не се завърнаха в лагера си. Може да отнеме дни на спасителите да стигнат до мястото, на което се знае, че последно са били, съобщи Виджай Кумар Джогданда, чиновник от планинския щат Утаракханд.

Други алпинисти от групата на изчезналите споделили късно в петък на управляващите, че техните спътници не са се върнали в лагера по проект.

Започналите през вчерашния ден избавителни интервенции бяха прекъснати вечерта поради неподходящи метеорологични условия и ще продължат през днешния ден. Предвид особеностите на терена надали ще е допустимо хеликоптери да се приземят където и да е в региона.

Изчезването на алпинистите, изкачвали се от индийската страна на Хималаите, съответствува по време с края на сезона за алпинизъм, който бе извънредно гибелен тази година. Най-малко девет души починаха загинаха до момента през тази година от непалската страна на връх Еверест.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР