Индийски политик е обявил парична награда в размер на 1000

...
Индийски политик е обявил парична награда в размер на 1000
Коментари Харесай

Индийски политик обяви парична награда за всеки, който намери и убие изнасилвач

Индийски политик е оповестил парична премия в размер на 1000 паунда за този, който откри и убие изнасилвач след зачестилите случаи на полови похищения в североизточния щат Бихар в многолюдната страна, оповестиха международните организации.
Поводът за необикновената публикация от страна на Раджеш Ранджан е заради обстоятелството, че през последните шест години са регистрирани над 7300 случая на полово принуждение във въпросния щат.
Ранджан разгласи желанието си след среща с две сестри, които били брутално изнасилени от седем мъже предходната седмица. Момичетата описаха пред локални медии, че чакали майка си наоколо до дома им, когато групата се е доближила към тях, отвлекли ги и ги закарали на изолирано място. Момчетата даже снимали видео и го популяризирали в обществените медии.
"За всеки един погубен принудител ще дам 1000 паунда, за двама убити ще дам 2000 паунда и по този начин нататък. Изнасилването изпълва с отрова живота на жертвите, които страдат от ден на ден с всеки минал ден. Никой не желае да се ожени за девойки, претърпели сходна покруса, а в случаите, когато се оженят, съпрузите им незабавно ги напущат, щом схванат за това'', аргументира решението си политикът.
Раджеш Ранджан разгласи още, че закононарушенията от подобен темперамент към този момент са се трансформирали в приоритет за съдиите и прокурорите, като в такива случаи наказването към този момент е смъртна присъда.
По думите му най-често жертви на полово принуждение са членове на най-ниските касти в индийското общество.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР