Индийски гласоподавател отряза показалеца си, след като осъзнал, че е

...
Индийски гласоподавател отряза показалеца си, след като осъзнал, че е
Коментари Харесай

Индиец отряза показалеца си, защото гласувал за `погрешната` партия

Индийски гласоподавател отряза показалеца си, откакто осъзнал, че е дал своя вот за " неправилната " политическа партия.

Във видео, добило гласност, Паван Кумар споделя, че простъпка дал своя вот за ръководещата партия Бхаратия Джаната (BJP) вместо за районната партия, за която желал, само че се объркал от многото знаци на машината за гласоподаване.

Показалецът на всеки гласоподавател се боядисва с мастило, откакто гласоподава. И по този начин, мъжът отрязал своя.

Той дал своя вот в четвъртък в Буландшахр, в северния щат Утар Прадеш. Тогава беше втората фаза от гласуването в границите на генералните избори в Индия.

" Исках да гласоподавам за слона, само че гласувах простъпка за цветето ", споделя Кумар във видеото. Той има поради знаците на партиите, показани на машините за гласоподаване до имената на всеки претендент.

Символът на BJP е лотус, слонът е признакът на партия Бахуджан самадж (BSP) - авторитетна районна партия, която влезе в коалиция с други районни партии, с цел да се изправи против ръководещата BJP.

Символите на партиите играят значима роля в индийските избори, тъй като те оказват помощ за лесното идентифициране на политическите сили в страната, където в доста региони грамотността е ниска. Съществуват още няколко районни партии и обединения, което постоянно обърква гласоподавателите.

Изборите в Индия се организират в седем стадия. Преброяването ще стартира на 23 май. 900 милиона души имат право на глас, което прави вота най-мащабните избори, които светът в миналото е виждал.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР