Индийски фермери, които участват вече повече от два месеца в

...
Индийски фермери, които участват вече повече от два месеца в
Коментари Харесай

Индийски фермери започнаха гладна стачка

Индийски фермери, които вземат участие към този момент повече от два месеца в митинги против ново земеделско законодателство, започнаха еднодневна гладна стачка в опит да потвърдят мирния темперамент на придвижването си след седмици на конфликти с полицията, при които един човек почина и стотици бяха ранени, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Протестиращите обявиха, че остават гневни на премиера Нарендра Моди и неговото държавно управление. "Начинът, по който държавното управление популяризира съзнателни неистини и принуждение, е неоправдателен ", се отбелязва в изказване на "Обединения фермерски фронт " - коалиция на профсъюзите на земеделските производители.

Десетки хиляди фермери лагеруват в покрайнините на Делхи от ноември, като упорстват за анулация на законите, признати през септември, които съгласно тях ще благоприятстват едрия агробизнес и корпорациите, ще лишат доста фермери от приходи и ще подценен тези с дребни имоти. Премиерът Моди и съдружниците му настояват, че законите са нужни за модернизиране на индийското земеделие. Многобройните кръгове от договаряния сред двете страни бяха несполучливи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР