Индийската полиция застреля вчера двама души и арестува още над

...
Индийската полиция застреля вчера двама души и арестува още над
Коментари Харесай

Двама бяха убити в Индия на демонстрация срещу изявления за пророка Мохамед

Индийската полиция простреля през вчерашния ден двама души и арестува още над 130 по време на демонстрации, проведени от мюсюлмани като митинг против сметнати за оскърбителни за Мохамед изказвания на функционерка от ръководещата партия. Това съобщи през днешния ден полицейски източник за Франс прес, съобщи организацията.

Гняв обзе мюсюлманския свят предходната седмица, когато говорителка на партията на премиера Нарендра Моди разкритикува на излъчен по малкия екран спор връзките на пророка с най-младата му брачна половинка Айша. След петъчната молитва мюсюлмани наизлязоха всеобщо по улиците на Индия и прилежащите страни, с цел да осъдят думите ѝ. В източния град Ранчи полицията откри огън против тълпата.

" Полицията бе принудена да открие огън, с цел да разпръсне стачкуващите, и някои бяха наранени от патрони, което докара до гибелта на двама души ", съобщи в Ранчи пред Агенция Франс Прес служител на реда, поискал анонимност.

Според служителите на реда стачкуващите пренебрегнали нареждането им да не провеждат шествие сред една джамия и локален пазар, след това хвърляли счупени бутилки и камъни, когато силите на реда се пробвали да разпилян митинга.

Властите прекъснаха интернет връзките в града и вкараха полицейски час.

Редица демонстрации се състояха в северния щат Утар Прадеш, където полицията е употребява минимум в един от случаите сълзотворен газ.

Повечето демонстрации протекоха спокойно, само че в някои градове стачкуващите замерваха служителите на реда с камъни и раниха минимум един от тях, съобщи Аваниш Ауастхи, основен секретар на държавното управление на щата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР